Στους 38 βαθμούς κατέβηκε χθες ο υδράργυρος στην Κύπρο με τη σημερινή μέρα να καταγράφει περαιτέρω πτώση, τα επόμενα όμως 24ωρα το θερμόμετρο φαίνεται ότι θα αρχίσει πάλι να διαγράφει ανοδική πορεία. Την ίδια ώρα, ωστόσο, ανεβαίνουν τα επίπεδα υγρασίας, γεγονός που επιτείνει το αίσθημα δυσφορίας.

Οι υψηλές θερμοκρασίες, πάντως, των προηγούμενων ημερών και κυρίως του Σαββάτου, που έφτασε τους 43 βαθμούς (η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής φέτος), οδήγησαν αρκετό κόσμο στις παραλίες, αλλά και στις ορεινές περιοχές, που αναζητούσε στιγμές δροσιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το δελτίο καιρού της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Ο άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ώς βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 36 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 32 στα ανατολικά και νότια παράλια, στους 29 στα υπόλοιπα παράλια και στους 27 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο την Πέμπτη. Την περιοχή καλύπτει εποχική χαμηλή πίεση, ενώ στην ατμόσφαιρα παρατηρείται αραιή σκόνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης