Στη Ρουμανία μεταβαίνει σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας, ενώ ακολούθως θα μεταβεί στη γειτονική Βουλγαρία για την 126η Σύνοδο των Υπουργό Εξωτερικών του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπου θα έχει σειρά διμερών επαφών με ομολόγους του.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Ρουμανία, ο Υπουργός θα έχει αύριο, 17 Μαΐου, συνάντηση και γεύμα εργασίας με τον Ρουμάνο ομόλογο του Lazăr Comănescu. Στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης των κ.κ. Κασουλίδη και Comănescu θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, οι σχέσεις Κύπρου-Ρουμανίας, το κυπριακό πρόβλημα, η μετανάστευση, η τρομοκρατία, η Ανατολική Εταιρική Σχέση, καθώς και περιφερειακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο Υπουργοί θα υπογράψουν διμερή συμφωνία για το 10ο Εκτελεστικό Πρόγραμμα Πολιτιστικής, Εκπαιδευτικής και Επιστημονικής Συνεργασίας. Επιπλέον, ο κ. Κασουλίδης θα γίνει δεκτός από τον Πρωθυπουργό της χώρας Dacian Cioloș.

Ακολούθως, ο κ. Υπουργός θα μεταβεί στη Σόφια, όπου θα συμμετάσχει στις 17 και 18 Μαΐου 2016 στην 126 η Σύνοδο των Υπουργό Εξωτερικών του Συμβουλίου της Ευρώπης που διοργανώνει η Βουλγαρική Προεδρία. Κύριο θέμα στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου είναι η δημοκρατική ασφάλεια για όλους στην Ευρώπη σε περιόδους κρίσης, καθώς και η αποτελεσματικότητα του συστήματος της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο κ. Υπουργός θα πραγματοποιήσει σειρά διμερών συναντήσεων με ομόλογους του από τα κράτη μέλη του Οργανισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο την Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης