Συνολικά 189 περιπτώσεις Κυπρίων, φυσικών προσώπων και εταιρειών, 232 διευθύνσεις, 42 υπεράκτιες εταιρείες και μία αναφορά στα «others» εντοπίζονται στα δεδομένα της Διεθνούς Σύμπραξης Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) για τα «Paradise Papers».

Χρειάστηκαν περίπου 15 ημέρες για να μπουν ονόματα Κυπρίων στη λίστα, αφού από την παρουσίαση των «Paradise Papers» δεν υπήρχε καν ως επιλογή η λέξη «Κύπρος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντούτοις, ήταν θέμα χρόνου να εμφανιστούν ονόματα που σχετίζονται με την Κύπρο, καθώς υπήρχαν ονόματα στη λίστα Λαγκάρντ, αλλά και στα «Panama Papers».

Τα ονόματα αναφέρονται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», ενώ το Υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου αναμένεται να εξετάσει τον όγκο των δεδομένων των «Paradise Papers», ώστε να διαπιστώσει εάν υπάρχει κάτι μεμπτό.

Το Τμήμα Φορολογίας του Υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται στο δημοσίευμα και ενημερώνει ότι παρακολουθεί στενά και αναλύει όλη την «έγκυρη», σχετική πληροφόρηση γύρω από το θέμα, ενώ προσθέτει ότι θα προβεί άμεσα σε όλες τις ενδεικνυόμενες ενέργειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης