Από ανατροπή σε ανατροπή και από έκπληξη σε έκπληξη οδηγούνται οι αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές της Κύπρου στην υπόθεση της άγριας δολοφονίας του ζευγαριού η οποία έχει καθηλώσει την κυπριακή κοινή γνώμη.

Μετά την κατάθεση του κύριου υπόπτου, δηλαδή του 33χρονου, προέκυψαν νέα στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψη του αδελφού του και της φίλης του Μετά την κατάθεση του κύριου υπόπτου, δηλαδή του 33χρονου, προέκυψαν νέα στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψη του αδελφού του και της φίλης του. Εντωμεταξύ στο σπίτι του 33χρονου η αστυνομία ανακάλυψε το όπλο του φονικού, ένα μαχαίρι καθώς και ματωμένα ρούχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προηγουμένως ο 33χρονος στην κατάθεσή του είχε κατονομάσει τον «κουκουλοφόρο» που κατά τον κύριο ύποπτο διέπραξε το φονικό.

Τι κατέθεσε ο ετεροθαλής αδελφός του 33χρονου και η συμβία του

Νέα συνταρακτικά στοιχεία ειπώθηκαν στο δικαστήριο, κατά τη διάρκεια της προσαγωγής των δύο συλληφθέντων, σχετικά με την υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του ζευγαριού στο σπίτι του στον Στρόβολο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δικαστήριο έκανε δεκτό αίτημα της αστυνομίας για 8ημερη κράτηση του 23χρονου ετεροθαλούς αδερφού του 33χρονου, όπως και της 21χρονης συμβίας του.

Κατά την ένορκη κατάθεση του ανώτατου υπαστυνόμου και υπεύθυνου του Τμήματος Ανίχνευσης Εγκλημάτων (ΤΑΕ) Λευκωσίας, Κούμεττου Κουμέττου, αναφέρθηκε ότι υπάρχει εύλογη υποψία πως οι δύο ύποπτοι εμπλέκονται στην διάπραξη των εξής αδικημάτων: φόνο εκ προ μελέτης, συνωμοσία, διάρρηξη και κατοχή επικίνδυνων όπλων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, έχουν εντοπιστεί και νέα τεκμήρια, ένα ρόπαλο, κορδόνια παπουτσιών, ένα ξίφος, ενώ ψάχνουν μία κουκούλα/σκούφο. Επίσης εντοπίστηκαν σημειώσεις στο όχημα του 33χρονου.

O 23χρονος ανέφερε ενώπιον δικαστηρίου πως ο αδελφός του λέει ψέματα.

Την ίδια ώρα, θα γίνουν επιστημονικές εξετάσεις DNA για τα τεκμήρια στη σκηνή, όπως και νέα αναγνωριστική παράταξη στην οποία θα κληθεί ο 15χρονος.

Επιπρόσθετα, όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο, στον 23χρονο ύποπτο εντοπίστηκαν μώλωπες και στην 21χρονη εκχυμώσεις στην πλάτη, οι οποίες χρονολογούνται 3 – 4 ημερών.

O αδελφός μου είπε ψέματα» ανέφερε ο 23χρονος στο δικαστήριο

Οι δύο συλληφθέντες παρουσιάστηκαν χωρίς δικηγόρο. Στη συνέχεια ο κ. Κουμέτου εξιστόρησε τα γεγονότα της νύχτας της 18ης Απριλίου .Όπως είπε, έγινε ιατροδικαστική εξέταση στον 33χρονο και διαπιστώθηκε ότι φέρει μώλωπες στα χέρια που έγιναν μερικές ημέρες πριν.

Όπως τόνισε ο κ. Κούμεττος Κουμέτου, στις 26 Απριλίου έγινε έρευνα στο όχημα του 33χρονου, όπου υπήρχαν σημειώσεις όπου έγραφαν και οι δεύτεροι ύποπτοι.

Στις 27 Απριλίου, ο 33χρονος κατονόμασε τον ετεροθαλή αδελφό του και οδήγησε την αστυνομία στον χώρο που είχαν κρύψει το μαχαίρι και τα ρούχα.

Επιπρόσθετα, ο κ. Κουμέτου ανέφερε πως βρέθηκε DNA της ύποπτης στο ρόπαλο και τα παπούτσια. Η ίδια απάντησε: «Δεν έκανα κάτι εγώ» και προέβαλε διάφορους ισχυρισμούς που διερευνώνταιΣύμφωνα με τον 33χρονο, ο αδερφός του, του είπε «εσκότωσά τους και τους δύο».

Επιπρόσθετα, ο κ. Κουμέτου ανέφερε πως βρέθηκε DNA της ύποπτης στο ρόπαλο και τα παπούτσια. Η ίδια απάντησε: «Δεν έκανα κάτι εγώ» και προέβαλε διάφορους ισχυρισμούς που διερευνώνται.

O 33χρονος αρνείται ανάμιξη και κατονομάζει τον αδελφό του ως τον δολοφόνο.

Στον 23χρονο ύποπτο εντοπίστηκαν μώλωπες και στην 21χρονη εκχυμώσεις στην πλάτη, οι οποίες χρονολογούνται 3-4 ημερών, ειπώθηκε στο δικαστήριο.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τον κ. Κουμέτου, θα γίνουν επιστημονικές εξετάσεις DNA για τα τεκμήρια στη σκηνή, όπως και νέα αναγνωριστική παράταξη στην οποία θα κληθεί ο 15χρονος. Από τους δύο υπόπτους, είπε, δεν λήφθηκε ακόμη κατάθεση.

Από την πλευρά του, ο 23χρονος ανέφερε στο δικαστήριο: «O αδελφός μου είπε ψέματα», ενώ δεν έφερε ένσταση στην κράτησή του.

Σύμφωνα με την αστυνομία, εντοπίστηκε επίσης, ένα ξίφος, πάνω στο οποίο βρέθηκε το DNA της 21χρονης, με την ίδια να ισχυρίζεται ότι το πήρε απλά για να το επεξεργαστεί. Συγκεκριμένα, είπε πως απλά άγγιξε το ξίφος, το οποίο είχε δωρίσει στον 33χρονο ο εργοδότης τουΣύμφωνα με την αστυνομία, εντοπίστηκε επίσης, ένα ξίφος, πάνω στο οποίο βρέθηκε το DNA της 21χρονης, με την ίδια να ισχυρίζεται ότι το πήρε απλά για να το επεξεργαστεί. Συγκεκριμένα, είπε πως απλά άγγιξε το ξίφος, το οποίο είχε δωρίσει στον 33χρονο ο εργοδότης του.

Εντοπίστηκαν: Ρόπαλο, ξίφος και κορδόνια παπουτσιών. Έφεραν το DNA της 21χρονης η οποία είπε ότι μόνο το ξίφος άγγιξε το οποίο είχε δωρίσει στον 33χρονο φίλο της. Λέει ότι το άγγιξε πρόσφατα γιατί το πήρε να το επεξεργαστεί.

Όπως ανέφερε ο κ. Κουμέτου στο δικαστήριο, η αστυνομία ψάχνει μία κουκούλα, τύπου Bob Marley.

Προκύπτει εύλογη υποψία ότι οι ύποπτοι ενέχονται στα αδικήματα. «Οι υποψίες είναι εύλογες κι ειλικρινείς» λέει η δικαστής.

Τέλος, η δικαστής έγκρινε το αίτημα για 8ημερη προσωποκράτηση των δύο υπόπτων, προσθέτοντας πως εάν οι ανακρίσεις τελειώσουν νωρίτερα τότε οι ύποπτοι να αφεθούν ελεύθεροι.

Πώς έχουν τα πράγματα έπειτα από οκτώ ημέρες ανακρίσεων και καταθέσεων μαρτύρων:

Η κυπριακή αστυνομία αργά το απόγευμα της Παρασκευής προχώρησε σε δύο νέες συλλήψεις έπειτα από την πεντάωρη κατάθεση που έδωσε ο 33χρονος συλληφθείς.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον 23χρονο αδελφό και την 21χρονη συμβία του 33χρονου. Ένα πρόσωπο που φαίνεται να εισήλθε στο σπίτι της οδού Ζαλόγγου φορώντας κουκούλα τη νύχτα του διπλού φόνου κατονόμασε στην κατάθεσή του ο 33χρονος που τελεί υπό κράτηση για την υπόθεση.

H φωτογραφία του 33χρονου που ανήρτησε η κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης»

Εντοπίστηκε το φονικό μαχαίρι – Ο 15χρονος αναγνώρισε τον 33χρονο

Παράλληλα, η αστυνομία εντόπισε το φονικό μαχαίρι και τα ρούχα του δράστη στο σπίτι του πατέρα του 33χρονου συλληφθέντα, μετά από υπόδειξη του ίδιου.

Την ίδια ώρα όμως, ο 15χρονος γιος των θυμάτων αναγνώρισε τον 33χρονο ως το άτομο που βρισκόταν στο σπίτι την νύχτα του εγκλήματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο 15χρονος γιος του δολοφονηθέντος ζεύγους έδωσε την Παρασκευή κατάθεση ως βασικός μάρτυρας, για την υπόθεση του διπλού φονικού στο Στρόβολο. Τον νεαρό συνόδευσαν παιδοψυχίατροι και άλλα πρόσωπα του υποστηρικτικού του περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν την Πέμπτη στο δικαστήριο από τον υπεύθυνο του Τμήματος Ανίχνευσης Εγκλημάτων (ΤΑΕ) Λευκωσίας, ο 15χρονος είχε καταθέσει στην αστυνομία, ότι ο ένας από τους δύο δράστες που του μίλησε με ακάλυπτο πρόσωπο είχε μούσι και, όπως του ανέφερε, έχει έναν γιο, γι’ αυτό και δεν θα τον πείραζε.

Πάντως έγκυροι νομικοί κύκλοι που μίλησαν στην κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης» τόνισαν ότι η διαδικασία αναγνώρισης έτσι όπως αυτή εξελίχθηκε είναι πάσχουσα, αφού οι φωτογραφίες του 33χρονου είδαν το φως δημοσιότητας μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και έτσι οποιοσδήποτε θα μπορούσε να έχει πρόσβαση σε αυτές με ότι αυτό συνεπάγεται.

Πηγή: politis.com.cy, philenews.com, sigmalive.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης