Στα 150 καλύτερα νέα πανεπιστήμια διεθνώς συγκαταλέγεται για πρώτη φορά εφέτος το πανεπιστήμιο Κύπρου, καταλαμβάνοντας την 55η θέση.

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου ιδρύθηκε το 1989 και λειτουργεί μόλις 25 χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, τη λίστα κατάταξης των καλύτερων «νέων» πανεπιστημίων στον κόσμο-δηλαδή πανεπιστημίων που λειτουργούν για λιγότερο από 50 χρόνια (2016 Times Higher Education 150 Under 50 rankings)- δημοσιοποίησαν την Τετάρτη και για 5η συνεχόμενη χρονιά οι «Times Higher Education».

Όπως δήλωσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου βρίσκεται ανάμεσα στα 150 καλύτερα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα που λειτουργούν για λιγότερο από 50 χρόνια αποδεικνύει την αφοσίωση της πανεπιστημιακής κοινότητας στην κατάκτηση και διατήρηση της υψηλής ποιότητας και αριστείας.

Ο πρύτανης τόνισε ότι στόχος του ιδρύματος είναι να συγκαταλέγεται, σε μία δεκαετία, στα 20 καλύτερα «νέα» πανεπιστήμια του κόσμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρώτο στην εν λόγω κατάταξη είναι το École Polytechnique Federale de Lausanne (ιδρυθέν το 1969), ενώ σε περίοπτη θέση βρίσκονται πανεπιστήμια παγκοσμίου φήμης, όπως είναι το Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης (1981) και το Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ (1976). Το μοναδικό ελληνικό ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα που συγκαταλέγεται στην εν λόγω λίστα, στην 66η θέση, είναι το Πανεπιστήμιο της Κρήτης (1973).

Η κατάταξη «The 150 Under 50 rankings» χρησιμοποιεί τους ίδιους 13 δείκτες «απόδοσης» που χρησιμοποιούνται στη λίστα των Times Higher Education «THE World University Rankings», οι οποίοι καλύπτουν όλο το εύρος της αποστολής ενός πανεπιστημίου (τη διδασκαλία, την έρευνα, τη μεταφορά τεχνογνωσίας και τη διεθνοποίηση).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης