Μετά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν το πρωί της Τρίτης στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών η πρεσβεία της Κύπρου στο Βέλγιο και η μόνιμη αντιπροσωπεία της στην Ε.Ε. είναι σε επαφή με τις αρμόδιες βελγικές Αρχές για παροχή πρόσθετων πληροφοριών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυπριακού Υπ. Εξωτερικών, διαπιστώθηκε ότι ανάμεσα στους τραυματίες είναι και μία Κύπρια πολίτης, η οποία είναι καλά στην υγεία της και νοσηλεύεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι λόγω των εκρήξεων η λειτουργία του αεροδρομίου των Βρυξελλών Zaventem έχει διακοπεί, έχουν ανασταλεί όλες οι δρομολογημένες πτήσεις και έχουν διακοπεί οι δημόσιες συγκοινωνίες από και προς τον αερολιμένα.

«Η βελγική κυβέρνηση έχει αυξήσει το επίπεδο συναγερμού και ασφάλειας στο μέγιστο επίπεδο και αριθμός σταθμών του μετρό έχουν κλείσει. Όσοι Κύπριοι ευρίσκονται στις Βρυξέλλες παρακαλούνται όπως ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρχών ασφάλειας» αναφέρεται σε ανακοίνωση του κυπριακού ΥΠΕΞ.

«Παρακαλούνται όσοι έχουν οικείους που ευρίσκονται στις Βρυξέλλες, για διακοπές ή εργασία, και επιθυμούν να ενημερώσουν το Υπουργείο Εξωτερικών για σκοπούς καταγραφής μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα +35722801000, +3227395111, στο κινητό του λειτουργού Υπηρεσίας +35799660129 και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις cycc@mfa.gov.cy και dutyofficer@mfa.gov.cy» προστίθεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΚΥΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης