Ποσό ύψους 1,3, εκατ. ευρώ έχει εισπραχθεί μέχρι στιγμής που σχετίζεται με τη λίστα Λαγκάρντ, όπως δήλωσε ενώπιον της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης. Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών για το θέμα, κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι από τη δική του πλευρά, οι προσπάθειες του τμήματος φορολογίας συνεχίζονται και πρόσθεσε ότι «έχουν εισπραχθεί 1,3 εκατ. Ευρώ που σχετίζονται με τη λίστα Λαγκάρντ».

Το γεγονός επιβεβαίωσε, εξάλλου, με παρέμβασή του ενώπιον της Επιτροπής αργότερα και ο ίδιος ο Έφορος Φορολογίας Γιάννης Τσαγκάρης, ο οποίος ανέφερε ότι τρεις περιπτώσεις από τα 490 προφίλ υψηλού κινδύνου που εντόπισαν μέσω της λίστας Λαγκάρντ παρακολουθούνταν ήδη από το Τμήμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανέφερε ακόμη ότι μέχρι σήμερα δεν υπήρχε η δυνατότητα να διενεργηθούν έλεγχοι εύκολα για ύπαρξη λογαριασμών στο εξωτερικό, κάτι που πλέον είναι εφικτό με την πρόσβαση των αρχών στο σύστημα CRS (Common Reporting Standard).

Ο κ. Τσαγκάρης είπε ότι το ποσό που εκκρεμεί είναι σύμφωνα με τις φορολογίες που έχει ετοιμάσει το Τμήμα, περίπου 24 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τα λεχθέντα, για τα 1,3 εκατ. ευρώ που εισπράχθηκαν είχαν αρχικά εκδοθεί φορολογίες ύψους 7,4 εκατ. ευρώ και 4,1 εκατ. ευρώ επιβαρύνσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης