Ο αγώνας «για την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας, της εθνικής μας ανεξαρτησίας και της αξιοπρέπειας της χώρας, όπως διακηρύσσει και ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ένα προσκλητήριο, είναι ένας μεγάλος εθνικός αγώνας, στον οποίο δηλώνω “παρών”», υπογραμμίζει σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νίκος Τόσκας, υποστράτηγος ε.α και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Ο κ. Τόσκας εκφράζει τον έντονο προβληματισμό του για τις διεθνείς εξελίξεις και τον ρόλο της Τουρκίας στην περιοχή, αλλά επισημαίνει ότι με σχέδιο, υπομονή και επιμονή η χώρα μπορεί να γίνει σταθεροποιητικός παράγοντας για όλη την περιοχή και παράλληλα να υπερασπιστεί τα εθνικά της συμφέροντα με τον καλύτερο και τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκφράζει την ευαισθησία του, αλλά και την αλληλεγγύη του στις Ένοπλες Δυνάμεις για το τεράστιο έργο που επιτελούν για την ασφάλεια της χώρας, ενώ για τη διαφάνεια στον κρίσιμο αυτό τομέα σημειώνει ότι «σε όλες τις προηγμένες χώρες υπάρχει σοβαρό σύστημα αξιολόγησης και διαδικασιών πρόσκτησης οπλικών συστημάτων και μέσων», κάτι που σαφώς αφήνει να εννοηθεί ότι θα το εφαρμόσει μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης ο κ. Τόσκας υπογραμμίζει ότι το Κίνημα «Πράττω», από το οποίο προέρχεται, συμφωνεί με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για μια ενεργητική εξωτερική πολιτική, για την ανάγκη αναβάθμισης του ρόλου της χώρας στους διεθνείς οργανισμούς και την πολύπλευρη ανάπτυξη των διμερών σχέσεων με πολλές χώρες που έχουν ρόλο και λόγο, και εκφράζει την πίστη ότι με μια τέτοια πολιτική η Ελλάδα θα μπορέσει να διεκδικήσει μια καλύτερη θέση στον σύγχρονο κόσμο, αλλά και να βελτιώσει στον τομέα της ασφάλειας.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης