Με το σκορ στο 1-1 ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση ανάμεσα στην Ισπανία και την Ιταλία για την 1η αγωνιστική του Γ’ ομίλου του Euro 2012. Το παιχνίδι, που διεξήχθη στο «PGE Arena» του Γκντασκ της Πολωνίας, παρακολούθησαν περίπου 40 χιλιάδες θεατές.

H Ιταλία προηγήθηκε στο 60ο λεπτό με τον Ντι Νατάλε, για να ισοφαρίσει τέσσερα λεπτά αργότερα η Ισπανία με τον Φάμπρεγκας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παιχνίδι είχε όλα τα στοιχεία του ντέρμπι και οι δύο ομάδες δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρουν. Η Ισπανία στην αρχή του αγώνα ανέλαβε τα ηνία, ενώ η Ιταλία με αντεπιθέσεις και γρήγορες μπαλιές προσπάθησε να απειλήσει την εστία του Κασίγιας.

Στο 34’ ο Αντόνιο Κασάνο απέφυγε σαν τον Αρμπελόα και επιχείρησε το σουτ από καλή θέση, όμως ο Ισπανός πορτιέρο απέκρουσε σωτήρια. Ο Κασίγιας στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους, μετά από κεφαλιά του Μότα, είπε νέο «όχι» στους Ιταλούς.

Το δεύτερο μέρος είχε περισσότερο θέαμα, καθώς και οι δύο ομάδες κυνήγησαν το γκολ. Το 1-0 σημείωσε για την Ιταλία ο Ντι Νατάλε στο 60’. Από την πάσα του Πίρλο, ο φορ της Ουντινέζε, ο οποίος μόλις είχε μπει στο γήπεδο στη θέση του Μπαλοτέλι, πλάσαρε τον Κασίγιας και σκόραρε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απάντηση της Ισπανίας ήταν άμεση. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Σίλβα «τρύπησε» την ιταλική άμυνα με μια εκπληκτική ασίστ, βρήκε τον Φάμπρεγας στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, ο οποίος με κοντινό σουτ ισοφάρισε το σκορ.

Μετά το 1-1 ο Ντελ Μπόσκε έριξε στον αγώνα τον Φερνάντο Τόρες για να πάρει τη νίκη και ο φορ της Τσέλσι, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 74′. Στο τετ-α-τετ με τον Μπουφόν δεν κατάφερε να πλασάρει, ενώ στο 84′ με πλασέ έστειλε προ κενής εστίας την μπάλα άουτ.

Έτσι το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με το ματς στο τελικό 1-1.

Ισπανία-Ιταλία 1-1 (ET-1)

Γκολ: 64′ Φάμπρεγκας – 60′ Ντι Νατάλε

0-1 Ντι Νατάλε

1-1 Φάμπρεγκας

Κίτρινες κάρτες: Άλμπα, Αρμπελόα, Τόρες – Μπαλοτέλι, Μπονούτσι, Κιελίνι

Κόκκινες κάρτες:


Ισπανία (Ντελ Μπόσκε):
Κασίγιας, Αρμπελόα, Πικέ, Ράμος, Άλμπα, Τσάβι, Μπούσκετς, Τσάμπι Αλόνσο, Σίλβα (65′ Νάβας), Φάμπρεγκας (74′ Τόρες), Ινιέστα.

Ιταλία (Πραντέλι):
Μπουφόν, Κιελίνι, Ντε Ρόσι, Μπονούτσι, Τζακερίνι, Μαρκίζιο, Πίρλο, Τιάγκο Μότα (90′ Νοτσερίνο), Μάτζιο, Μπαλοτέλι (56′ Ντι Νατάλε), Κασάνο (65′ Τζιοβίνκο).

H είσοδος των ομάδων

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης