Την πρώτη της νίκη στο Euro 2016 πανηγύρισε η Σλοβακία, η οποία επικράτησε με σκορ 2-1 της Ρωσίας στη Λιλ σε παιχνίδι για την δεύτερη αγωνιστική του δεύτερου ομίλου. Οι Σλοβάκοι άνοιξαν το σκορ με τον Βάις στο 32’, ενώ στο 45’ ο Χάμσικ πέτυχε το 2-0. Για τους Ρώσους μείωσε στο 80’ ο Γκλουσάκοφ.

Η Σλοβακία απείλησε στο 3’ με τον Μάκ και στο 9’ με τον Χάμσικ, ενώ η απάντηση των Ρώσων στο ματς ήρθε στο 28’, όταν ο Σμόλοβ έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κόζατσικ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους οι Σλοβάκοι πίεσαν και βρήκαν δύο γκολ, με τα οποία έφτασαν στη νίκη. Στο 32’ ο Χάμσικ έδωσε τη μπάλα στον Βάις, ο οποίος άδειασε την αντίπαλη άμυνα και πλάσαρε σωστά ανοίγοντας το σκορ. Στο 45’ ήταν η σειρά του Χάμσικ να νικήσει τον Ακινφέεφ πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο γκολ.

Στο 55’ ο Μακ δεν κατάφερε να σκοράρει και να κλειδώσει τη νίκη και έτσι οι Ρώσοι πίεσαν και μείωσαν το σκορ. Ο Γκλουσακόφ στο 80’ με κεφαλιά μετά από σέντρα του Σατόφ και έδωσε στην ομάδα του την ευκαιρία να διεκδικήσει την ισοπαλία. Οι Ρώσοι λίγο έλειψε στο 86’ να ισοφαρίσουν και πάλι με τον Γκλουσάκοφ, ωστόσο το αποτέλεσμα δεν άλλαξε.

Ρωσία – Σλοβακία 1-2 (ΕΡΤ1)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γκολ: 80′ Γκλουσάκοφ – 32′ Βάις, 45′ Χάμσικ

Κίτρινες κάρτες: Ντούριτσα

Κόκκινες κάρτες:


Ρωσία (Σλούτσκι):
Ακινφέεφ, Σμολνίκοφ, Σενίκοφ, Ιγκνάσεβιτς, Μπερεζούτσκι, Γκολόβιν (46′ Μαμάεφ), Κοκόριν (76′ Σιρόκοφ), Σάτοφ, Σμόλοφ, Νοϊστέντερ (46′ Γκλουσάκοφ), Ντζιούμπα.

Σλοβακία (Κόζακ):
Κόζατσικ, Πέκαρικ, Σκρτελ, Ντούριτσα, Χουμποτσάν, Πετσόβσκι, Κούτσκα, Χάμσικ, Μακ (80′ Ντούρις), Βάις (72′ Σβέντο), Ντούντα (67′ Νέμετς).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης