Ένας έμπορος ναρκωτικών, μια στρίπερ, μια πιτσιρίκα που το έχει σκάσει από το σπίτι της και ένας παρθένος προσπαθούν να περάσουν Μαριχουάνα στο Μεξικό. Προσθέτουμε και ένα τροχόσπιτο, έναν αγριεμένο μεγαλέμπορο ναρκωτικών, μια εκδικητική ταραντούλα, μια “πορνογραφική” παρτίδα Pictionary και ένα αυθόρμητο καραόκε και σας παρουσιάζουμε τους Μίλερ… για όποιον σας ρωτήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

Ντέιβιντ

Ο Ντέιβιντ Κλαρκ είναι ο ντίλερ μαριχουάνας της γειτονιάς σας. Πουλάει την πραμάτεια του σε συγκεκριμένη πελατεία στο Ντένβερ, του Κολοράντο, που απαρτίζεται από μάγειρες, επιχειρηματίες, νοικοκυρές, μαμάδες – εν ολίγοις όχι σε τύπους που θα φανταζόταν κανείς ότι καπνίζουν μαριχουάνα. Και κάπως έτσι, βγάζει τα προς το ζην, πληρώνει το ενοίκιό του, καταφέρνει να είναι αφεντικό του εαυτού του και να ζει αθόρυβα περνώντας απαρατήρητος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ζωή του θα αλλάξει όταν στην προσπάθειά του να βοηθήσει μια νεαρή που το έχει σκάσει από το σπίτι της, πέφτει θύμα ληστείας. Χάνοντας όλα τα κέρδη του και τη μαριχουάνα που είχε, ο προμηθευτής του τον αναγκάζει να «ρεφάρει» κάνοντάς του μια πρόταση την οποία δεν μπορεί να αρνηθεί. Να περάσει μια μεγάλη ποσότητα μαριχουάνας από τα σύνορα του Μεξικό.

Οι σεναριογράφοι της ταινίας Μπομπ Φίσερ και Στιβ Φάμπερ, εμπνεύστηκαν την ιδέα κατά τα ταξίδια τους στο Μεξικό, όταν έβλεπαν τις Αρχές να συλλαμβάνουν παρακμιακούς τύπους που οδηγούσαν VW γεμάτα ναρκωτικά, τη στιγμή που άφηναν τροχόσπιτα να διασχίζουν τα σύνορα χωρίς καν έλεγχο. Κάπως έτσι, αποφάσισαν να βάλουν τον Ντέιβιντ, τον κεντρικό ήρωα της ιστορίας, να νοικιάσει ένα τροχόσπιτο και να προσλάβει μια ψεύτικη οικογένεια προκειμένου να φέρει σε πέρας την αποστολή του.

Ρόουζ

Η Ρόουζ μπορεί να είναι στρίπερ, αλλά έχει αρχές, όρια και δεν προτίθεται να κάνει την οποιαδήποτε παρανομία. Επειδή όμως, οι κανόνες στη δουλειά της έχουν αλλάξει με τρόπο που τη βρίσκει κάθετα αντίθετη, είναι άφραγκη συνεπώς της είναι πολύ δύσκολο να αρνηθεί την πρόταση που της κάνει ο Ντέιβιντ. Είναι μια γυναίκα που είχε κακές εμπειρίες στη ζωή της, εμπιστεύτηκε λάθος ανθρώπους, έπεσε θύμα εκμετάλλευσης και κατέληξε στη δουλειά που κάνει επειδή δεν είχε άλλη επιλογή. Η επιλογή που της προσφέρει ο Ντέιβιντ είναι καλύτερη απ’ αυτό που θα έπρεπε να κάνει αν δεν δεχόταν και στην τελική, μην ξεχνάμε ότι είναι μόνο για ένα σαββατοκύριακο.

Κένι

Ο Κένι είναι ένας 18χρονος παρθένος που ζει στο ίδιο κτίριο με τον Ντέιβιντ και την Ρόουζ. Έχει βρει μια πατρική φιγούρα στο πρόσωπο του ντόπιου έμπορου ναρκωτικών, καθώς τον προτιμά από τους τύπους που φέρνει η μητέρα του στο σπίτι, όταν φυσικά θυμάται να έρθει. Για κάποιο λόγο, δεν λέει να καταλάβει ότι ο Ντέιβιντ θα προτιμούσε να φάει καυτό μέταλλο από το να περάσει χρόνο μαζί του.
Δέχεται την πρόταση του Ντέιβιντ να το «παίξει» γιος του γιατί θεωρεί το Σαββατοκύριακο ως την τέλεια ευκαιρία να ζήσει με μια φαινομενικά άμεμπτη οικογένεια, που στην πραγματικότητα αποτελείται από εντελώς ετερόκλητα μέλη.

Κέισι

Την τετράδα ολοκληρώνει η Κέισι Μάθις, η οποία αναλαμβάνει τον ρόλο της κόρης που ο Ντέιβιντ δεν θα ήθελε ποτέ να έχει. Είναι γεμάτη σκουλαρίκια, αυθάδης και σχεδόν άστεγη, έτσι όταν ο Ντέιβιντ της προτείνει να παριστάνει την κόρη του, εκείνη δέχεται λόγω οικονομικής στενότητας.

Μπραντ Γκάρντλινγκερ

Ο Μπραντ και ο Ντέιβιντ υπήρξαν συγκάτοικοι στα πανεπιστημιακά τους χρόνια. Τότε πουλούσαν και οι δύο μαριχουάνα, αλλά τα χρόνια πέρασαν και η σχέση τους επαναπροσδιορίστηκε. Έτσι ο Μπραντ έγινε όχι μόνο ο εκκεντρικός προμηθευτής του Ντέιβιντ, αλλά και ένας από τους μεγαλύτερους εμπόρους ναρκωτικών στην περιοχή του Ντένβερ.

Οι Φιτζέραλντ

Καθ’ οδόν οι Μίλερ θα γνωρίσουν μια οικογένεια που λατρεύει τα ταξίδια με τροχόσπιτο: τους Φιτζέραλντ, τον Ντον, την Ίντ και τη Μελίσα. Πρόκειται για μια οικογένεια χαρούμενη και αγαπημένη, το εντελώς αντίθετο δηλαδή από τους Μίλερ. Πιστεύοντας ότι και οι Μίλερ μοιράζονται τον ίδιο ενθουσιασμό μαζί τους, θα τους παρασύρουν στον χώρο κατασκήνωσης, θα τους βάλουν να καθίσουν γύρω από τη φωτιά, να τραγουδήσουν και να παίξουν Pictionary.

Η Μελίσα, που έχει μπει στην εφηβεία ψάχνει τον ιδανικό ρομαντικό έρωτα που έχει συναντήσει στα βιβλία και στα βιντεο-παιχνίδια. Μέσα στην αθωότητά της, βλέποντας τον Κένι, θα ερωτοχτυπηθεί και θα σκεφτεί: «Θεέ μου, βρήκα τον Λέγκολάς μου!».

Οι Φιτζέραλντ θα λατρέψουν τους Μίλερ, αλλά οι δεύτεροι θα θεωρήσουν την γλυκύτητα των νέων φίλων τους λίγο τρομακτική.

ΤΖΕΝΙΦΕΡ ΑΝΙΣΤΟΝ (Ρόουζ Ο’ Ράιλι)
ΤΖΕΪΣΟΝ ΣΟΥΝΤΕΪΚΙΣ (Ντέιβιντ Κλαρκ)
ΓΟΥΪΛ ΠΟΥΛΤΕΡ (Κένι Ρόσμορ)
ΕΜΑ ΡΟΜΠΕΡΤΣ (Κέισι Μάθις)
ΕΝΤ ΧΕΛΜΣ (Μπραντ Γκάρντλινγκερ)
ΝΙΚ ΟΦΕΡΜΑΝ (Ντον Φιτζέραλντ)
ΚΑΘΡΙΝ ΧΕΙΝ (Ίντι Φιτζέραλντ)
ΜΟΛΙ ΚΟΥΪΝ (Μελίσα Φιτζέραλντ)

Σκηνοθεσία ΡΟΣΟΝ ΜΑΡΣΑΛ ΘΕΡΜΠΕΡ
Σενάριο ΜΠΟΜΠ ΦΙΣΕΡ, ΣΤΙΒ ΦΑΜΠΕΡ, ΣΟΝ ΑΝΤΕΡΣ, ΤΖΟΝ ΜΟΡΙΣ
Παραγωγή ΒΙΝΣΕΝΤ ΝΙΟΥΜΑΝ, ΤΑΚΕΡ ΤΟΥΛΕΪ, ΧΑΠΙ ΓΟΥΟΛΤΕΡΣ, ΚΡΙΣ ΜΠΕΝΤΕΡ
Φωτογραφία ΜΠΑΡΙ ΠΙΤΕΡΣΟΝ
Καλλιτεχνική Διεύθυνση ΚΛΕΪΤΟΝ ΧΑΡΤΛΕΪ
Μοντάζ ΜΑΪΚ ΣΕΪΛ
Κοστούμια ΣΕΪ ΚΑΝΛΙΦ
Μουσική ΘΙΟΝΤΟΡ ΣΑΠΙΡΟ, ΛΟΥΝΤΒΙΧ ΓΚΟΡΑΝΣΟΝ
Διάρκεια 110’

Επιμέλεια Νικόλας Αρώνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης