Ίσως να μην κάνεις τίποτα λάθος ή για την ακρίβεια να μην κάνεις τίποτα. Τελεία. Η αλήθεια είναι ότι μερικές φορές απλώς δεν γυμναζόμαστε ή δεν τρεφόμαστε σωστά. Αλλά ακόμη και αν τρως υγιεινά τρόφιμα, υπάρχει η πιθανότητα να τρως πάρα πολλά από αυτά (ναι, αυτό μπορεί να συμβεί).

1 Δεν ελέγχεις τις μερίδες σου
“Ο έλεγχος των μερίδων είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας όταν θέλει κάποιος να αδυνατίσει”, λέει η Shirley Patterson. “Τα υγιεινά τρόφιμα είναι πολύ καλά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν θερμίδες, ή όσα λένε ότι έχουν λίγα λιπαρά ή μειωμένη ζάχαρη δεν σημαίνει ότι έχουν χαμηλές θερμίδες. Ακόμη και τα τρόφιμα με την ένδειξη “χωρίς γλουτένη” δεν σημαίνει ότι έχουν μειωμένη περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Η γλουτένη δεν έχει καμία σχέση με την απώλεια βάρους. Η γλουτένη είναι μια πρωτεΐνη στα δημητριακά που την αποφεύγουν όσοι έχουν δυσανεξία ή ευαισθησία στη γλουτένη, αλλά όσα τρόφιμα δεν περιέχουν γλουτένη δεν προκαλούν απώλεια βάρους. Μπορεί όμως να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους να αισθάνονται λιγότερο φουσκωμένοι”. Εάν καταναλώνεις περισσότερες θερμίδες από ό,τι καις στις προπονήσεις σου θα κερδίζεις βάρος ή θα παραμένεις στο ίδιο σημείο, δεν θα χάνεις. Έλεγχε τις μερίδες σου, ζύγιζε τις μερίδες σου που και που, για να βεβαιωθείς ότι δεν καταναλώνεις περισσότερο από όσο χρειάζεσαι, και κοίτα πάντα τις ετικέτες των τροφίμων.

2 Δεν είναι όλες οι υγιεινές τροφές ίδιες

Η Shirley Patterson προσθέτει ότι θα μπορούσες επίσης να τρως τροφές που νομίζεις ότι είναι υγιεινές, αλλά δεν είναι. “Κράτησε ένα ημερολόγιο τροφίμων για μια εβδομάδα και αν δεν εντοπίσεις κανένα λάθος, απευθύνσου σε έναν διατροφολόγο για συμβουλές. Πολλές φορές νομίζεις ότι ένα τοστ με τυρί και γαλοπούλα είναι ένα σνακ των 100 θερμίδων. Δεν είναι. Το γεγονός ότι χρησιμοποίησες π.χ. μαύρο ψωμί και όχι λευκό δεν σημαίνει ότι γλίτωσες θερμίδες (παρεμπιπτόντως μπορεί να φτάσει τις 300+ θερμίδες ένα τοστ αν βάλεις και μαγιονέζα, διπλό τυρί κ.λπ.!). Το ίδιο συμβαίνει και το κουλούρι Θεσσαλονίκης. Έχει 250 θερμίδες αυτό το ταπεινό κουλουράκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διάβασε περισσότερα στο Coremag.gr!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης