Σε κάθε γενιά κονσολών είναι σύνηθες φαινόμενο να βλέπουμε μετά από καιρό και την slim έκδοση κάθε κονσόλας.

Αυτή τη φορά, στην περίπτωση του Xbox One, o Senior Manager της AMD Daniel McConnell, δημοσίευσε στο Linkedin πληροφορίες σχετικά με τον “σχεδιασμό και την εκτέλεση από πλευράς AMD της πρώτης APU του Xbox One 28nm και μιας οικονομικότερης 20nm, τεστάροντας και δημιουργώντας έτσι δύο εκδόσεις της Xbox APU”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό δείχνει ότι η Microsoft βρίσκεται στα πρώτα στάδια κατασκευής ενός Xbox One Slim. Η τεχνολογία των 20nm θα επέτρεπε στην κονσόλα να χωρέσει σε μικρότερο κουτί, άρα και με λιγότερους ανεμιστήρες. Ο επεξεργαστής είναι από τα πιο ακριβά εξαρτήματα του Xbox One και η Microsoft θα μείωνε έτσι το κόστος κατασκευής της slim κονσόλας.

Η Microsoft θέλει επίσης να προσλάβει έναν electrical engineer “για την κατασκευή υποσυστήματος μνήμης και για την διερρεύνηση λύσεων όσον αφορά στην απόδοση, την λειτουργία, την σταθερότητα, το κόστος και άλλους παράγοντες της κονσόλας”. Ο υποψήφιος θα πρέπει να είναι εξοικειωμένος με μνήμες DDR4 και DDR3. Η δεύτερη αξίζει να σημειωθεί ότι χρησιμοποιείται στο Xbox One. Υπάρχει άραγε περίπτωση οι νέες RAM του Xbox One Slim να είναι DDR4; Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε κάτι τέτοιο.

Προς το παρόν είναι αρκετά νωρίς για ένα Xbox One Slim, όμως θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν τα παραπάνω δημοσιεύματα ευσταθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε αναλυτικά όλες τις ειδήσεις του Xbox One και συζητήστε τις στο Xbox forum του GameWorld.

Πηγή: GameWorld.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης