[Αρχική δημοσίευση: 3/9/2012] Είναι γεγονός πως το πρόσφατο MMORPG της Square Enix αποτελεί το χειρότερο κεφάλαιο της δημοφιλούς JRPG σειράς, ενώ παράλληλα έβαλε…μέσα πολλά εκατομμύρια δολάρια την εταιρεία. Πριν από δύο εβδομάδες ο Naoki Yoshida, παραγωγός του Final Fantasy XIV, μας διαβεβαίωσε ότι η ιαπωνική εταιρία θα κάνει τα πάντα ώστε να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη των fans της.

Ο Yoshida θεωρεί πως μια ενδεχόμενη επιτυχία του Final Fantasy XIV: A Realm Reborn θα φέρει πίσω τα χαμόγελα στους οπαδούς της σειράς και παράλληλα θα προετοιμάσει ένα πρόσφορο έδαφος για την κυκλοφορία του Final Fantasy XV. Σήμερα η Square Enix έδωσε στην δημοσιότητα το πρώτο τρέιλερ του παιχνιδιού, το οποίο δείχνει αρκετά εντυπωσιακό, καθώς καλείστε να αντιμετωπίσετε έναν τεράστιο δράκο. Εντούτοις, ο φτερωτός γίγαντας αποδεικνύεται…λίγος μπροστά στη δύναμη του spell Meteor.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσοι επιθυμείτε να συμμετάσχετε ενεργά στην ανάπτυξη του A Realm Reborn, μπορείτε να δηλώσετε ως alpha testers, κάνοντας κλικ εδώ. H Square Enix υπόσχεται να λάβει πολύ σοβαρά αυτή το φορά το feedback των παιχτών ώστε να παρουσιάσει μια σαφώς πιο βελτιωμένη δημιουργία. Οι προϋποθέσεις για να λάβετε μέρος στην alpha έκδοση του παιχνιδιού είναι οι εξής:

– Να έχετε συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας σας
– Να έχετε ένα ενεργό account στο Final Fantasy XIV
– Να δηλώνετε τυχόν bugs που θα συναντήσετε σε μία από τις παρακάτω γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Ιαπωνικά
– Να πληροί το PC σας της παρακάτω προδιαγραφές: Επεξεργαστής Intel Core Duo, Μνήμη 2GB, Χώρος στο σκληρό δίσκο 20 GB, Κάρτα γραφικών 512ΜΒ, Ταχύτητα σύνδεσης 1.5Mbps

Το Final Fantasy XIV: A Realm Reborn θα κυκλοφορήσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013 για PC και PS3.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

[UPDATE 20/9/2012] Στο Tokyo Game Show η Square Enix έδωσε στην δημοσιότητα ένα νέο εντυπωσιακό τρέιλερ του Final Fantasy XIV: A Realm Reborn, το οποίο μας παρουσιάζει το ανανεωμένο gameplay του επερχόμενου MMORPG για το PS3. To Final Fantasy XIV αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα στην έκδοση για PC που είχε κυκλοφορήσει πριν από δύο χρόνια και η ιαπωνική εταιρεία πασχίζει να τα λύσει μ’ ένα νέο patch που θα διατεθεί στις αρχές του 2013.

Το τρέιλερ δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα μοντάζ που δείχνει τους ήρωες της Eorzea με τον καθένα να έχει διαφορετικό στυλ μάχης. Τα Chocobos (τα συμπαθή πτηνά αποτελούν τα mounts του παιχνιδιού) κάνουν κι αυτά με την σειρά τους την επανεμφάνισή τους. Επιπλέον, δεν θα μπορούσαμε να μην παρατηρήσουμε τα ωραιότατα cutscenes και την επιβλητική μουσική του Nobuo Uematsu.

[UPDATE 23/11/2012] Η Square Enix έδωσε προχθές στην δημοσιότητα ένα νέο in-game βίντεο από το επερχόμενο remake του 14ου μέρους της σειράς Final Fantasy. To Final Fantasy XIV: A Realm Reborn βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο alpha στάδιο του development, αν και ενδέχεται να υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση της κυκλοφορίας του. Να θυμίσουμε πως αρχικά το λανσάρισμά του είχε προγραμματιστεί για το πρώτο τρίμηνο του 2013.

H περιοχή στην οποία εξελίσσεται το gameplay ονομάζεται Black Shroud και βρίσκεται στα περίχωρα της Gridania. Τουλάχιστον όσον αφορά τον τεχνικό τομέα το Final Fantasy XIV: A Realm Reborn δείχνει αρκετά εντυπωσιακό. Το level design έχει αρκετά μεγάλη ποικιλία, το draw distance έχει μεγάλο βάθος και το frame rate παραμένει σταθερό.

[UPDATE 5/7/2013] To Final Fantasy XIV: A Realm Reborn αναμένεται στις 27 Αυγούστου, όπως σας ενημερώσαμε σε προηγούμενο άρθρο μας, ενώ αυτή την στιγμή διεξάγεται η τρίτη φάση της beta έκδοσής του. Για να προωθήσει το επερχόμενο MMORPG της η Square Enix έδωσε στην δημοσιότητα το τρίτο “Tour of Eorzea” βίντεο, στο οποίο μπορείτε να πάρετε μια πρώτη γεύση από τις διάφορες τοποθεσίες που έχετε την δυνατότητα να εξερευνήσετε.

Δείτε το σχετικό τρέιλερ:

Επίσης δείτε το “Tour of Eorzea – Part 1” και το “Tour of Eorzea -Part 2”:

Επιπλέον, η Ιαπωνική εταιρεία έχει δώσει στην δημοσιότητα μια σειρά από βίντεο, στα οποία περιλαμβάνονται δηλώσεις των developers του Final Fantasy XIV: A Realm Reborn. Σε ένα από αυτά οι Naoki Toshida (υπεύθυνος παραγωγής) και Toshio Murouchi (μέλος του Community support) μας δίνουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Duty Finder. O εν λόγω μηχανισμός σας δίνει την δυνατότητα να βρείτε εύκολα άλλα άτομα και να δημιουργήσετε το δικό σας πανίσχυρο party.

Εν τω μεταξύ, είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο τους προσεχείς μήνες να λάβει χώρα ένα crossover event με το Lightning Returns: Final Fantasy XIII. Κατά πάσα πιθανότητα το event θα διεξαχθεί τον Φεβρουάριο του 2014 και θα περιλαμβάνει κάποια quests με την συμμετοχή της Lightning. Επιπλέον, θα διατεθούν κοστούμια και όπλα εμπνευσμένα από το Final Fantasy XIII όπως μπορείτε να δείτε και στην παρακάτω εικόνα.

Το Final Fantasy XIV: A Realm Reborn θα κυκλοφορήσει στις 27 Αυγούστου για PC και PS3, χωρίς ακόμη να έχει ανακοινωθεί ακριβής ημερομηνία διάθεσης για το PS4.

Δείτε το περιεχόμενο των συλλεκτικών εκδόσεων κάνοντας κλικ εδώ.

Δηλώστε συμμετοχή στον διαγωνισμό του GameWorld και κερδίστε χωρίς κλήρωση beta keys!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης