Μετά από την τρελιάρα Jinx, η Riot Games ανακοίνωσε τον επόμενο champion που θα κυκλοφορήσει.

Ονομάζεται Yasuo και σε σχέση με την Jinx είναι…το ακριβώς αντίθετο! Πρόκειται για έναν σαμουράι ο οποίος ορμά προς την ιερή νίκη, δαμάζοντας την ωμή ισχύ του ανέμου, για να εξυψώσει τις απίστευτες ικανότητές του στην ξιφομαχία. Είναι πρώην μέλος μιας σχολής πολεμικών τεχνών της Ionia και ο μοναδικός μαθητής που κατόρθωσε να γίνει αυθεντία σε μια θρυλική τεχνική του ανέμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Yasuo σύμφωνα με το site του League of Legends ταιριάζει καλύτερα στο mid lane. Πρόκειται για έναν Assassin ο οποίος χρησιμοποιεί flow αντί για mana, προκαλεί αρκετό damage αλλά ταυτόχρονα διαθέτει skills τα οποία κανονικά ταιριάζουν σε support χαρακτήρες. Στην αρχή του παιχνιδιού ο Yasuo είναι αδύναμος αλλά μόλις αγοράσει τα κατάλληλα αντικείμενα αρχίζει και γίνεται επικίνδυνος. Η ιδανική στιγμή για αυτόν είναι στο late game όταν θα μπορέσει να δείξει την αξία του στα team fights. Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι αντικείμενα τα οποία θα πρέπει να αγοράσετε για να παίξετε μαζί του. Ορισμένες φήμες αναφέρουν ότι θα μοιάζει πολύ το play style του με των: Xin Zao, Shen και Master Yi, πράγμα που σημαίνει ότι θα χτίζει αντικείμενα που του δίνουν Attack Damage, Attack Speed και λίγο Ability Power.

Τα abilities του:

Passive: Way of the Wanderer:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόθεση: Η πιθανότητα για critical strike διπλασιάζεται.

Αποφασιστικότητα: Ο Yasuo αποκτά Flow καθώς κινείται – όσο πιο γρήγορα κινείται, τόσο πιο γρήγορα γεμίζει ο μετρητής Flow. Όταν γεμίσει, ο Yasuo ενεργοποιεί μια ασπίδα για μικρό χρονικό διάστημα, αφού δεχτεί damage από αντίπαλους ήρωες ή τέρατα.

Q: Steel Tempest: Yasuo ορμά προς τα εμπρός με το σπαθί του και προκαλεί damage σε όλους τους εχθρούς σε μια ευθεία γραμμή.

W: Wind Wall:
Passive: Όταν ο Yasuo ορμά, το Flow του γεμίζει πιο γρήγορα.

Active: Ο Yasuo δημιουργεί ένα τείχος ανέμου που κινείται αργά προς τα εμπρός για λίγα δευτερόλεπτα. Το τείχος μπλοκάρει όλα τα εχθρικά βλήματα.

E: Sweeping Blade: Ο Yasuo ορμά προς το μέρος ενός εχθρού διανύοντας μια σταθερή απόσταση, προκαλώντας ζημιά και σημαδεύοντάς τον για μικρό χρονικό διάστημα.

R: Last Breath: Ο Yasuo τηλεμεταφέρεται σε έναν κοντινό αντίπαλο ήρωα που βρίσκεται στον αέρα ακινητοποιώντας για μικρό χρονικό διάστημα αυτόν και όλους τους γύρω εχθρούς που βρίσκονται στον αέρα, καθώς τους προκαλεί ζημιά.

Το lore του
Ο Yasuo είναι ένας άνθρωπος με αποφασιστικότητα, ένας ευέλικτος ξιφομάχος που χρησιμοποιεί τον άνεμο για να κατακόψει τους εχθρούς του. Όμως, ο άλλοτε υπερήφανος πολεμιστής έχει ατιμαστεί από μια ψευδή κατηγορία και έχει υποχρεωθεί να δώσει μια απέλπιδα μάχη για επιβίωση. Όλος ο κόσμος είναι εναντίον του κι αυτός θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να φέρει τον ένοχο ενώπιον της δικαιοσύνης και να αποκαταστήσει την τιμή του.

Ο Yasuo ήταν κάποτε ένας λαμπρός μαθητής σε μια φημισμένη σχολή ξιφομάχων της Ionia και ήταν ο μοναδικός της γενιάς του που κατόρθωσε να κάνει κτήμα του την θρυλική τεχνική του ανέμου. Πολλοί πίστευαν ότι ήταν προορισμένος να γίνει μεγάλος ήρωας. Ωστόσο, η μοίρα του άλλαξε για πάντα με την εισβολή της Noxus. Ο Yasuo ανέλαβε την προστασία ενός Πρεσβύτερου της Ionia. Όμως, ανόητα πιστεύοντας ότι θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά με τη λεπίδα του, άφησε τη θέση του για να ριχτεί στη μάχη. Όταν γύρισε, ο Πρεσβύτερος είχε δολοφονηθεί.

Ατιμασμένος, ο Yasuo παραδόθηκε από μόνος του, έτοιμος να πληρώσει για την αποτυχία με τη ζωή του. Ωστόσο, βρέθηκε προ εκπλήξεως, όταν έμαθε ότι δεν κατηγορούνταν μόνο για εγκατάλειψη θέσης, αλλά και για τον ίδιο το φόνο. Παρόλο που ήταν σε σύγχυση και βασανιζόταν από τις τύψεις, γνώριζε ότι ο δολοφόνος θα έμενε ατιμώρητος αν δεν δρούσε ο ίδιος. Ο Yasuo έστρεψε το σπαθί του εναντίον της σχολής του για να ελευθερωθεί, γνωρίζοντας ότι με την προδοσία του, όλη η Ionia θα στρεφόταν εναντίον του. Πλέον, πραγματικά μόνος για πρώτη φορά στη ζωή του, ξεκίνησε να ανακαλύψει τον πραγματικό δολοφόνο του Πρεσβύτερου.
Ο Yasuo πέρασε τα επόμενα χρόνια περιπλανώμενος, αναζητώντας κάποιο στοιχείο που θα μπορούσε να τον οδηγήσει στο δολοφόνο. Στο μεταξύ, κυνηγημένος αλύπητα από τους πρώην συμμάχους του, ήταν υποχρεωμένος να μάχεται συνεχώς για τη ζωή του. Η αποστολή του τον οδηγούσε όλο και πιο μακριά, μέχρι που τον ανακάλυψε ο εχθρός που φοβόταν περισσότερο – ο ίδιος ο αδελφός του, ο Yone.

Υπακούοντας στον κοινό κώδικα τιμής, οι δυο πολεμιστές υποκλίθηκαν και τράβηξαν τα σπαθιά τους. Κάτω απ’ το φως του φεγγαριού, έκαναν κύκλους ο ένας γύρω από τον άλλον με απόλυτη ησυχία. Όταν τελικά όρμησαν ο ένας εναντίον του άλλου, ο Yone αποδείχτηκε πολύ αδύναμος για τον Yasuo. Με μια σπαθιά, σκότωσε τον αδερφό του. Ο Yasuo πέταξε στο χώμα το όπλο του και όρμησε στο πλευρό του Yone.

Πλημμυρισμένος από συγκίνηση, απαίτησε να μάθει πώς μπορούσαν οι ίδιοι οι άνθρωποί του να τον θεωρούν ένοχο. Ο Yone μίλησε: «Ο Πρεσβύτερος πέθανε από μια τεχνική του ανέμου. Ποιος άλλος θα μπορούσε να είναι;» Στη στιγμή ο Yasuo κατάλαβε γιατί τον κατηγορούσαν. Δήλωσε γι’ ακόμη μια φορά ότι είναι αθώος και παρακάλεσε τον αδελφό του να τον συγχωρέσει. Με δάκρυα στα μάτια, ο Yasuo είδε τον αδελφό του να πεθαίνει στα χέρια του. Ο Yasuo έθαψε τον Yone με την ανατολή του ήλιου, αλλά δεν είχε χρόνο να τον πενθήσει. Σύντομα θα βρίσκονταν κι άλλοι στο δρόμο του.

Διαβάστε Champion Guides από τη μόνιμη στήλη μας Critical Hit.

Όσοι ενδιαφέρεστε να πάρετε μέρος στο τουρνουά League of Legends που διοργανώνει το GameWorld κάντε κλικ εδώ.

Συντάκτης: christiana@gameworld.gr (Χριστιάνα Θάνου)
Πηγή: GameWorld.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης