Η ανακοίνωση αυτή συμπίπτει με το νέο ότι ο ρόλος του Bill Gates στην εταιρία αλλάζει και πλέον γίνεται “Founder and Technology Advisor”. Ο Gates παραμένει στο διοικητικό συμβούλιο και σύμφωνα με τη Microsoft θα αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην εταιρία. Ο John Thompson, ένα απ τα μεγάλα κεφάλια του Δ.Σ., είναι ο νέος “chairman” της εταιρίας.

Ο Gates, που μαζί με τον Allen ίδρυσαν την Microsoft το 1975, έδωσε στον Nadella τις ευχές του μέσα από μια δήλωση: “Μέσα σε αυτήν την περίοδο αλλαγών που διανύουμε, δεν υπάρχει καταλληλότερος άνθρωπος απo τον Satya Nadella για να ηγηθεί της Microsoft. Ο Satya είναι ένας διακεκριμένος ηγέτης, με τεράστια προσόντα στη μηχανική, μεγάλο επιχειρηματικό όραμα και την ικανότητα να ενώνει τους ανθρώπους. Το όραμά του για το πώς η τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί σε όλον τον κόσμο, είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται η Microsoft καθώς μπαίνει σε ένα νέο κεφάλαιο, το κεφάλαιο της καινοτομίας και της ανάπτυξης προϊόντων.”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

{youtube}T8JwNZBJ_wI|500|300{/youtube}

Ο “βετεράνος” Nadella υπηρετεί 22 χρόνια στην Microsoft και έχει κάνει το Cloud την αιχμή του δόρατος της εταιρίας. Το Cloud της Microsoft υποστηρίζει εκτός άλλων, το Bing και το Xbox Live. Ο Nadella γεννήθηκε το 1967 στην Ινδία. Τα χόμπι του είναι το κρίκετ και η ποίηση.

“Η Microsoft είναι μια από τις πολύ λίγες εταιρίες που έχει φέρει την επανάσταση στον κόσμο μέσω της τεχνολογίας και είναι τιμή μου να μου δίνεται η ευκαιρία να ηγούμαι της εταιρίας”, αναφέρει ο Nadella. “Οι ευκαιρίες που βρίσκονται μπροστά μας είναι αχανείς και για να τις αδράξουμε, πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι, να κινούμαστε γρήγορα και να συνεχίσουμε να μεταμορφωνόμαστε. Ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς μου, είναι να επιταχύνουμε την ικανότητα να φέρνουμε τα καινοτόμα προϊόντα στους πελάτες μας πιο γρήγορα”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Nadella αντικαθιστά τον Steve Ballmer, ο οποίος είχε ανακοινώσει την επιθυμία του να αποσυρθεί τον Αύγουστο του 2013. Θα καθίσει στην θέση του CEO, μόλις δυο μήνες μετά την κυκλοφορία του Xbox One.

Συντάκτης: tronakos@gmail.com (Κώστας Κορτζής)
Πηγή: GameWorld.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης