Το πόκερ είναι ένα από τα πιο ευρέως γνωστά και πολυπαιγμένα παιχνίδια στον κόσμο, με σχεδόν ένα εκατομμύριο διαφορετικές παραλλαγές.

Το ταπεινό ξεκίνημα αυτής της βιομηχανίας δισεκατομμυρίων μπορεί να αναχθεί σε πάνω από 1.000 χρόνια πριν και πιο συγκεκριμένα σε ένα παιχνίδι με κάρτες ντόμινο που έπαιζε ο Μου Τσουνγκ, ένας Κινέζος αυτοκράτορας του 10ου αιώνα. Ενώ αυτό θεωρείται ευρέως ως μια πρώιμη έκδοση του πόκερ, υπάρχουν πολλές θεωρίες που υποστηρίζουν ότι το παιχνίδι προέρχεται από αλλού. Ωστόσο, το pokerόπως το γνωρίζουμε σήμερα, είναι πιο γνώριμο με αυτό του Πογκ από τον 15ο αιώνα, το οποίο και έφτασε στα Αμερικανικά και Καναδικά εδάφη το 1800 με τους Γάλλους αποικιοκράτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έκτοτε έχει εξελιχθεί σε ένα μοντέρνο καθημερινό παιχνίδι, με πολλές διαφορετικές παραλλαγές. Είναι δημοφιλές σε ολόκληρο τον κόσμο και ιδιαίτερα στα πολυτελή καζίνο. Τα τελευταία χρόνια εισήλθε ακόμη και στις οθόνες των υπολογιστών μας μέσα από ιστοσελίδες όπως το PokerStars, κάνοντας εύκολο να παίξετε ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια παγκοσμίως, οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή.

Texas Hold ‘Em
Το πιο δημοφιλές και αναγνωρίσιμο παιχνίδι πόκερ είναι το TexasHold ‘Em. Συνήθως αποτελεί το καλύτερο παιχνίδι για πρωτάρηδες. Σε αυτό έχετε σαν στόχο να κάνετε το μεγαλύτερο χέρι προκειμένου να κερδίσετε το χρηματικό ποσό που έχουν συνεισφέρει όλοι οι παίκτες και λέγεται “pot”.

Οι αξίες κάθε χεριού διαφέρουν ανάλογα με την εκάστοτε παραλλαγή του παιχνιδιού αλλά -όπως και στο TexasHoldEm– τις περισσότερες φορές νικητές είναι οι παίκτες που έχουν κάρτες με την υψηλότερη κατάταξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μεγάλα φύλλα μαζί με τον Άσσο συνήθως φέρουν τη μεγαλύτερη αξία και είναι καταταγμένα από υψηλή σε χαμηλή βαθμολογία, ενώ υπάρχει και μια σειρά από συνδυασμούς καρτών που μπορεί να κερδίσει την παρτίδα.

Ένας παίκτης μπορεί να κερδίσει αν έχει το μεγαλύτερο χαρτί μαζί με ένα ζεύγος όμοιων φύλλων, μια σειρά από φύλλα που ξεκινάνε από τα μικρότερα ή αν έχει “κέντα” ή “χρώμα”. “Kέντα” ονομάζεται μια σειρά από πέντε συνεχόμενα φύλλα, π.χ. 2-3-4-5-6, ενώ “χρώμα” ονομάζουμε πέντε φύλλα του ίδιου χρώματος.

Μεγαλύτερης σημασίας συνδυασμοί είναι αυτοί του “καρέ” και του “φουλ”. “Φουλ” ονομάζεται ο συνδυασμός τριών όμοιων φύλλων, όπως τρεις Ρηγάδες, μαζί με ένα ζεύγος όμοιων φύλλων, κάτι που σημαίνει ότι όλα τα χαρτιά στο χέρι έχουν αξία. Ελαφρώς καλύτερο είναι το “καρέ”, πράγμα που σημαίνει ότι ο παίκτης κρατάει στα χέρια του τέσσερα ίδια φύλλα.

Το χέρι με την μεγαλύτερη αξία στο πόκερ είναι το “φλος” που συνδυάζει “κέντα” και “χρώμα” αποτελούμενο από πέντε συνεχόμενα φύλλα του ίδιου χρώματος, π.χ. 3-4-5-6-7 κούπα. Αλλά φυσικά το καλύτερο χέρι στο πόκερ, κάτι που γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά, είναι το “φλος ρουαγιάλ” που περιλαμβάνει το δέκα, βαλές, ντάμα, ρήγας, άσσος του ίδιου χρώματος. Φυσικά υπάρχει πάντοτε η ευκαιρία για κάποιον να μπλοφάρει, αλλά στο τέλος το καλύτερο χέρι κερδίζει.

Πηγή: GameWorld.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης