Είναι γεγονός πως το λανσάρισμα του PS3 στην αγορά δεν ήταν το ιδανικότερο. Για του λόγου το αληθές από το 2007 έως και το 2008 η Sony είχε σημαντικές ζημιές της τάξεως των 3.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων (2.4 δισεκατομμύρια ευρώ περίπου).

Η Ιαπωνική εταιρεία στην περίπτωση του επερχόμενου PS4 πάντως είναι αποφασισμένη να μειώσει τις δαπάνες, όπως δήλωσαν πρόσφατα υψηλόβαθμα στελέχη της σε συνάντηση που είχαν με τους επενδυτές της. Συγκεκριμένα, ο Masaru Kato, διευθύνων οικονομικός σύμβουλος της Sony, τόνισε: “Έχουμε επενδύσει μικρότερα χρηματικά ποσά στο λανσάρισμα του PS4.” Εν τω μεταξύ, ο Andrew House, πρόεδρός της Sony, πρόσθεσε: “Δεν πρόκειται να επαναλάβουμε σε καμία περίπτωση τις ζημιές που είχαμε στο PS3.”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του Bloomberg η Sony αναμένεται να αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα στην οικονομική πολιτική της λόγω της πτώσης του γιεν. Η χαμηλότερη τιμή του γιεν δύναται να οδηγήσει στην αύξηση του κόστους παραγωγής της κονσόλας, καθώς τα περισσότερα εργοστάσια της Sony βρίσκονται πλέον εκτός συνόρων Ιαπωνίας. Εντούτοις αξίζει να αναφέρουμε ότι η πτώση του γιεν έχει και κάποιες θετικές επιπτώσεις. Συγκεκριμένα για κάθε κονσόλα που πωλείται εκτός συνόρων Ιαπωνίας η Sony θα έχει μεγαλύτερο κέρδος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης