Στην Ε3 2013 η Sony είχε κερδίσει τις εντυπώσεις όταν είχε ανακοινώσει ότι θα μπορείτε να ενοικιάζετε ή να αγοράζετε και να πουλάτε μεταχειρισμένα games του PlayStation 4, εκμεταλλευόμενη την τότε στρατηγική της Microsoft που δεν επέτρεπε κάτι τέτοιο. Σύμφωνα όμως με αλλαγές τις τελευταίας στιγμής στους όρους χρήσης του PS4, από ότι φαίνεται δε θα μπορείτε να μεταπωλήσετε τα μεταχειρισμένα σας παιχνίδια ή να ενοικιάσετε games από καταστήματα. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι ούτε τα καταστήματα θα έχουν το δικαίωμα να πουλήσουν μεταχειρισμένα games στους καταναλωτές.

Οι ανανεωμένοι όροι χρήσης είναι αναρτημένοι στο αγγλικό site του PlayStation και στις παραγράφους 6.3 και 7.1 αναφέρεται ότι: “Δεν σας επιτρέπεται η ενοικίαση ή μεταπώληση τόσο του λογισμικού σε δίσκο (Disc-based), όσο και του λογισμικού που έχετε κατεβάσει (μέσω του PlayStation Network), εκτός και αν σας το επιτρέψουμε εμείς ή ο αντίστοιχος εκδότης”. Εντούτοις η Sony εξέδωσε σήμερα την εξής ανακοίνωση: “Όπως ανακοινώσαμε στην E3 οι καταναλωτές θα έχουν την δυνατότητα να πουλήσουν ή να δανείσουν τα games τους.” Εν τω μεταξύ, στο ίδιο κλίμα κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Shuhei Yoshida, του προέδρου της Sony στο Twitter. Το πιο πιθανό λοιπόν είναι ότι οι όροι χρήσης ανανεώθηκαν ώστε η Sony να είναι καλυμμένη από την νομοθεσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το PlayStation 4 θα κυκλοφορήσει επίσημα στη χώρα μας στις 13 Δεκεμβρίου. Αν το αποκτήσετε από τα Seven Spots, τότε θα μπείτε στην κλήρωση του διαγωνισμού Game On που στις 31 Δεκεμβρίου θα δώσει 3.500 μετρητά σε τρεις από εσάς.

Συντάκτης: support.netizens@gmail.com (Γιώργος Λόλας)
Πηγή: GameWorld.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης