[Αρχική δημοσίευση: 11/10/13] Η σχετική ανακοίνωση προήλθε από ανάρτηση που έκανε ο Thomas Grip, creative director της Frictional Games, στο αμερικάνικο Playstation Blog. Το SOMA θα αποτελεί την καινούρια δημιουργία της εν λόγω Σουηδικής εταιρίας ανάπτυξης, η οποία είναι υπεύθυνη για τη σειρά των Penumbra καθώς και το Amnesia: The Dark Descend (το Amnesia: A Machine for Pigs αναπτύχθηκε από την Chinese Room). Όπως και όλοι οι παραπάνω τίτλοι έτσι και η νέα δημιουργία των Σουηδών θα ανήκει στο είδος των Survival Horror.

Το SOMA θα διαδραματίζεται σε ένα sci-fi σκηνικό, όπως άλλωστε μπορείτε να δείτε κι εσείς παρακάτω στο πρώτο τρέιλερ του τίτλου, με τον Thomas Grip να υπόσχεται πως η νέα πρόταση της Frictional Games θα καταφέρει να σας τρομάξει συθέμελα αλλά και να σας προκαλέσει να αναρωτηθείτε για την ίδια σας την υπόσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το πρώτο τρέιλερ του SOMA:

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του εν λόγω δημιουργού, στο SOMA, δε θα παίρνετε το ρόλο ενός πάνοπλου πεζοναύτη αλλά αντίθετα θα χειρίζεστε (με την προοπτική πρώτου προσώπου) έναν απλό άνθρωπο, παγιδευμένο σε έναν εφιαλτικό κόσμο. Συνέχισε λέγοντας πως το κύριο θέμα του SOMA αφορά την έννοια της συνείδησης δημιουργώντας ερωτήματα όπως ”μπορούν οι μηχανές να αισθάνονται;” ή ”έχουμε πραγματικά ελεύθερη βούληση;”.

Τα παραπάνω ερωτήματα θα αργήσουν να απαντηθούν βέβαια καθώς το SOMA αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2015 για PC και PS4 ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η Frictional Games εργάζεται πάνω στον τίτλο ήδη εδώ και τρία χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

[UPDATE: 6/3/14] Η Frictional Games δημοσίευσε ένα ακόμη τρέιλερ για το SOMA και ανακοίνωσε ότι είναι στο στάδιο ολοκλήρωσης των πρώτων πέντε ωρών από τις συνολικά οκτώ που θα διαθέτει το παιχνίδι.

{youtube}Z0MvhBEzRY4|500|300{/youtube} 

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν θα υπάρχουν καθόλου Shooting μηχανισμοί, αλλά θα κληθείτε να λύσετε γρίφους, να κρυφτείτε από εχθρούς και γενικά να εμπλακείτε περισσότερο σε Adventure/Survival στοιχεία.

Το SOMA αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2015 για PC και PS4 ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η Frictional Games εργάζεται πάνω στον τίτλο ήδη εδώ και τρία χρόνια. Μέχρι τότε διαβάστε το review του Amnesia: The Dark Descend που καθιέρωσε την Frictional.

Συντάκτης: manos@gameworld.gr (Μάνος Γρυπάρης)
Πηγή: GameWorld.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης