[Αρχική δημοσίευση: 11/4/2013] Επιβεβαιώθηκε και επίσημα από την Nintendo ότι το Splinter Cell: Blacklist θα κυκλοφορήσει φέτος και για τη νέα της κονσόλα, το Wii U. Μετά από τον ντόρο που είχε δημιουργηθεί όταν το γαλλικό Amazon είχε ανάμεσα στις διαθέσιμες εκδόσεις και αυτή του Wii U, τελικά αποδείχθηκε ότι για άλλη μια φορά το site ήταν σωστό. Η έκδοση του Splinter Cell: Blacklist για Wii U δεν θα καθυστερήσει αλλά θα κυκλοφορήσει την ίδια ημέρα με τις εκδόσεις του PC, PS3 και Xbox 360.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Nintendo, το νέο Splinter Cell θα είναι ακόμα πιο εύκολο στο χειρισμό στο Wii U και αυτό θα οφείλεται στο Wii U GamePad. Θα μπορείτε να ελέγχετε τα gadgets, να τοποθετείτε νάρκες, να σκοτώνετε εχθρούς αλλά και να αλλάζετε όπλα απλώς πατώντας πάνω στην οθόνη αφής του χειριστηρίου. Οι νέες λειτουργίες θα διευκολύνουν κατά πολύ το gameplay και θα μπορείτε να χειρίζεστε τον Sam Fisher ακόμα πιο εύκολα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

[UPDATE 5/8/2013] To Splinter Cell: Blacklist αποτελεί μακράν μια από τις πιο αναμενόμενες κυκλοφορίες του Αυγούστου, ειδικά για τους χρήστες του Wii U. Οι κάτοχοι της κονσόλας της Nintendo έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται παραπονεμένοι, καθώς τους τελευταίους μήνες έχουμε δει αρκετές αναβολές κυκλοφοριών ή σημαντικές καθυστερήσεις στην διάθεσή τους, καθώς και το ενοχλητικό φαινόμενο να αφαιρούνται modes από τις Wii U εκδόσεις. Κάτι αντίστοιχο είδαμε στην περίπτωση του Sniper Elite V2 όπου απουσίαζαν τα multiplayer modes, ενώ όπως όλα δείχνουν το ίδιο σκηνικό θα επαναληφθεί στην περίπτωση του Batman: Arkham Origins που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο NintendoLife, o Liu Jun της Ubisoft Shanghai διευκρίνισε πως στην έκδοση του παιχνιδιού για το Wii U δεν θα υποστηρίζεται offline co-op (κοινώς το co-op στην ίδια κονσόλα μέσω split screen). Σύμφωνα με το Liu Jun η Ubisoft προέβη σε αυτή την πράξη με στόχο να τηρήσει με συνέπεια την ημερομηνία κυκλοφορίας του Splinter Cell: Blacklist, καθώς σε αντίθετη περίπτωση η Wii U αναγκαστικά θα κυκλοφορούσε καθυστερημένα. Παρόλα αυτά τα online multiplayer modes θα δώσουν δυναμικό παρόν και αναμένεται να ικανοποιήσουν τους φίλους της σειράς.

Αξίζει να αναφέρουμε πάντως πως η Wii U έκδοση περιλαμβάνει κάποια στοιχεία που δεν θα είναι διαθέσιμα στις άλλες εκδόσεις όπως η δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε το OPSAT (o ενσωματωμένος υπολογιστής στο χέρι του κεντρικού ήρωα) μέσω της οθόνης του GamePad. Με αυτό τον τρόπο θα μπορείτε να προσαρμόσετε την στρατηγική σας on-the-fly. Επιπλέον, όπως δήλωσε ο Liu Jun θα υποστηρίζεται η χρήση του μικροφώνου του GamePad στα online multiplayer modes.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To Tom Clancy’s Splinter Cell: Blacklist θα κυκλοφορήσει στις 23 Αυγούστου για PC, PS3, Xbox 360 και Wii U. Για να δείτε το περιεχόμενο των συλλεκτικών εκδόσεων κάντε κλικ εδώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης