Το Φινλανδικό IeSF World Championship, δε θα επιτρέπει στις γυναίκες να δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα του Hearthstone, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές. Η είδηση ήρθε στο φως της δημοσιότητας όταν ένας χρήστης του Reddit δημοσίευσε μια φωτογραφία όπου αναφέρεται πως οι μόνοι που μπορούν να πάρουν μέρος στο συγκεκριμένο championship για τον τίτλο της Blizzard είναι οι Φινλανδοί άντρες.

Σε δήλωσή του ο Markus Koskivirta, ο υπεύθυνος του Assembly Summer 2014 Hearthstone IeSF Qualifier δήλωσε ότι η απαγόρευση των γυναικών να πάρουν μέρος σε αγώνες ενάντια σε άντρες, έχει να κάνει με την προσπάθεια της International e-Sports Federation να προωθήσει τα e-Sports ως ένα κανονικό άθλημα. To community αντέδρασε στην επιλογή της επιτροπής να διαχωρίσει τους άντρες με τις γυναίκες, καθώς θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο υποτιμούν το ωραίο φύλο. Στα πραγματικά αθλήματα είναι λογικό να υπάρχει διαχωρισμός, αλλά κάτι τέτοιο δε θα έπρεπε να ισχύει και στα gaming τουρνουά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα προκριματικά του Hearthstone θα ξεκινήσουν στις 31 Ιουλίου, ενώ η τελική φάση του έκτου e-Sports World Championship θα λάβει χώρα στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν μεταξύ 12 και 17 Νοεμβρίου. Τα games που θα παρουσιαστούν με το δικό τους πρωτάθλημα έχουν ως εξής:

Γυναίκες
Starcraft II: Heart of Swarm (single players)
Tekken Tag Tournament 2 (single players)

Άντρες
DoTA 2 (teams)
Starcraft II: Heart of Swarm (single players)
Ultra Street Fighter IV (single players)
Hearthstone (single players)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ποια είναι η δική σας γνώμη; Θα έπρεπε να υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα στις γυναίκες και τους άντρες στα e-Sports;

Πηγή: GameWorld.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης