Το οικονομικό έτος της Nintendo την βρήκα να έχει πουλήσει μόλις 2.7 εκατομμύρια Wii U τους τελευταίους 12 μήνες. Οι συνολικές πωλήσεις της κονσόλας ανέρχονται σε 6.17 εκατομμύρια, αριθμός που είναι μικρότερος από τον αντίστοιχο του PS4 (που έχει πουλήσει 7 εκατομμύρια απ’ τον Νοέμβριο όταν και κυκλοφόρησε).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Nintendo αναμένει να πουλήσει 3.6 εκατομμύρια Wii U μέσα στο νέο οικονομικό έτος. Τα έσοδά της επί των πωλήσεων έπεσαν από τα 4.3 στα 4 δισεκατομμύρια ευρώ. Από εκεί που η Nintendo την Άνοιξη του 2013 πανηγύρισε μικρό κέρδος 48 εκατομμύρια ευρώ, τώρα έχει έλειμμα 163 εκατομμύρια ευρώ.

Οι πωλήσεις των games κινούνται σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, πάντα με βάση του ότι σε προηγούμενες κονσόλες η Nintendo πετύχαινε δεκάδες εκατομμύρια πωλήσεων κι ακόμη περισσότερο αν αναλογιστούμε ότι οι επιλογές στο Wii U είναι ελάχιστες. Το New Super Mario Bros. U έχει πουλήσει 4.16 εκατομμύρια αντίτυπα, το Super Mario 3D World 2.17, το New SUper Luigi U 1.76 και το The Legend of Zelda: Wind Waker HD 1.22.

Θα ακολουθήσουν τα Mario Kart 8 στις 30 Μαϊου για το Wii U και το Super Smash Bros. στα τέλη του έτους για Wii U και 3DS, που αναμένεται να δώσουν μια μικρή οικονομική ανάσα για την ιαπωνική εταιρεία. Επίσης, στο έτος που μας πέρασε, το 3DS πούλησε 12 εκατομμύρια μονάδες ανεβάζοντας τις πωλήσεις του σε 43.3 εκατομμύρια. Μόνο το Pokémon X and Y “ξελάσπωσε” την Nintendo με 12.26 εκατομμύρια πωλήσεις.

Η Nintendo φημολογείται ότι θα παρουσιάσει νέο hardware στην E3 με τις φήμες να οργιάζουν για “υβρίδιο” αναβαθμισμένου Wii U και 3DS. Η ίδια το αρνείται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για Wii U και 3DS. Συζητήστε τις στο Nintendo forum του GameWorld.

Συντάκτης: manos@gameworld.gr (Μάνος Γρυπάρης)
Πηγή: GameWorld.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης