Οι φήμες έκαναν το γύρω του internet εδώ και αρκετές ημέρες και τελικά η Microsoft το επισημοποίησε. Το λανσάρισμα του Xbox One μετατίθεται για το 2014 σε 8 από τις 21 αγορές που επρόκειτο να κυκλοφορήσει αρχικά, δηλαδή τον Νοέμβριο του έτους που διανύουμε.

Οι 8χώρες που επηρεάζονται από αυτή τη ξαφνική αλλαγή πλάνων της Microsoft είναι οι Ρωσία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ελβετία, Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία και Δανία. Σε αυτές τις αγορές θα κυκλοφορήσει μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2014 και οι μέχρι τώρα φήμες κάνουν λόγω για τον Μάρτιο. Μάλιστα, όταν η κονσόλα γίνει διαθέσιμη στις παραπάνω χώρες, θα δοθεί ένα παιχνίδι δώρο σε όσους είχαν προβεί σε προπαραγγελία. Σύμφωνα με τον διευθυντή marketing της Microsoft, Albert Panello, η καθυστέρηση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι οι hardware engineers θέλουν να προσθέσουν περισσότερες γλώσσες, τόσο για τις φωνητικές εντολές, όσο και για το dashboard.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Xbox One θα κυκλοφορήσει αρχικά σε Αμερική, Καναδά, Μεξικό, Βραζιλία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Ιρλανδία και Αυστρία τον φετινό Νοέμβριο. Απ’ ότι φαίνεται, στη χώρα μας θα διατεθεί μέσα στο 2014, οπότε θα πρέπει να κάνουμε λίγους μήνες παραπάνω υπομονή. Το θετικό όμως είναι ότι τόσο το Xbox One, όσο και τα games του, θα είναι region free, δηλαδή δε θα είναι κλειδωμένα ανάλογα με την περιοχή. Οπότε αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα μπορούσατε να αγοράσετε την κονσόλα φέτος τον Νοέμβριο, παραγγέλνοντάς την από το εξωτερικό. Βέβαια, ενδέχεται να επιβληθούν κάποιοι περιορισμοί, λόγω της γεωγραφικής θέσης ή των σχετικών αδειών σε κάποιες εφαρμογές, όπως για παράδειγμα το Netflix.

Το Xbox One θα λανσαριστεί τον Νοέμβριο, συνεπώς εάν ανυπομονείτε θα έχετε την ευκαιρία να το προμηθευτείτε είτε από το εξωτερικό είτε από τους retailers που θα το εισάγουν απ’ έξω. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία κι αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, η Microsoft Hellas θα έχει επίσημα την κονσόλα στα χέρια της στις αρχές του 2014.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης