Ολοκλήρωσαν το έργο τους, οι φετινοί 10 νικητές του προγράμματος Vodafone World of Difference, που εργάστηκαν για έξι μήνες στον κοινωφελή μη κερδοσκοπικό οργανισμό της επιλογής τους, καλύπτοντας ουσιαστικές ανάγκες της κοινωνίας, ενώ η Vodafone κάλυψε το μισθό τους.

H Vodafone, μέσα από το πρόγραμμα Vodafone World of Difference, για τέταρτη συνεχή χρονιά στην Ελλάδα, στήριξε με έμπρακτο τρόπο το έργο κοινωφελών μη κερδοσκοπικών οργανισμών και συνέβαλε, στην στήριξη ανθρώπων που το είχαν πραγματικά ανάγκη. Μέσα από την εργασία τους οι νικητές συνέβαλαν στην εξασφάλιση στέγης, τροφής, αγαθών από δωρεές, εκπαίδευσης ή ακόμα και θέσεων εργασίας σε ανθρώπους ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Λειτουργώντας, είτε ως Κοινωνικοί Λειτουργοί, είτε ως συντονιστές – διαχειριστές Προγραμμάτων των κοινωφελών μη κερδοσκοπικών οργανισμών, οι 10 νικητές συνέβαλαν στην κοινωνική ενσωμάτωση ατόμων με νοητική στέρηση, αλλά και τη βελτίωση των συνθηκών ζωής παιδιών με αναπηρία, θυμάτων κακοποίησης, αστέγων, αλλά και απόρων οικογενειών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι σήμερα, το παγκόσμιας εμβέλειας πρόγραμμα εφαρμόζεται από τη Vodafone σε 19 χώρες και έχει δώσει την ευκαιρία σε περισσότερους από 3.025 επιτυχόντες να εργαστούν στον οργανισμό της επιλογής τους. Στην Ελλάδα το πρόγραμμα Vodafone World of Difference υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κοινωνικής Συνεισφοράς της Vodafone.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Vodafone World of Difference και τους νικητές στο: http://www.vodafone.gr/portal/client/cms/viewCmsPage.action?pageId=10012

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικές πληροφορίες για το έργο των φετινών νικητών:

Η Φωτεινή Αβδελλή, εργάστηκε ως Βιβλιοθηκονόμος στο «Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού» και βοήθησε σημαντικά στην αύξηση της συλλογή της βιβλιοθήκης του Δικτύου από 1.000 τίτλους βιβλίων σε 2.500. Επίσης, συνέβαλε στην αύξηση του αριθμού των μελών του από 400 σε 700, μέσα από διάφορά εκπαιδευτικά προγράμματα.

Ο Γιώργος Αράπογλου, εργάστηκε ως Υπεύθυνος Διαχείρισης Δικτύου Πωλητών Περιοδικού Δρόμου «Σχεδία», στη «Διογένης ΜΚΟ», όπου επέκτεινε το δίκτυο πωλήσεων του περιοδικού από 92 σε 118 σημεία, εξασφαλίζοντας εισόδημα σε 130 ανθρώπους, που προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Ο Nagi El Kahout εργάστηκε ως Υπεύθυνος Διαχείρισης Πρώτων Υλών και Παρασκευής Γευμάτων στο Πανελλήνιο Φιλανθρωπικό Σωματείο «Άρτος-Δράση», στο οποίο η καθημερινή παραγωγή γευμάτων για την κάλυψη των αναγκών άπορων οικογενειών και ατόμων αυξήθηκε κατά 30%, διανέμοντας καθημερινά 292 γεύματα.

Ο Φάνης Λέκκας, εργάστηκε ως Συντονιστής του Προγράμματος Στέγασης Αστέγων, στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Ανθρώπινοι – Άνθρωποι», αναλαμβάνοντας ενεργά τον συντονισμό ολοκλήρωσης και εγκατάστασης των 57 αστέγων στα 15 διαμερίσματα της Κοινωνικής Πολυκατοικίας της Αθήνας, καθώς και τον συντονισμό των δωρεών σε είδος.

Ο Κωνσταντίνος Μπουγιούρης, εργάστηκε ως Γεωπόνος Βιολογικής Καλλιέργειας στη «Διεθνή Οργάνωση Βιοπολιτικής». Κατά τους 6 μήνες εργασίας του, εκπαιδεύτηκαν συνολικά 186 άτομα, ώστε να μάθουν να καλλιεργούν λαχανικά στο χώρο τους και να καλύπτουν πλέον μέρος των διατροφικών τους αναγκών με οικονομικό και περιβαλλοντικά φιλικό τρόπο.

Η Μαριλία Παρασχάκη εργάστηκε ως Κοινωνική Λειτουργός στο Σύλλογο Μέριμνας Α.με.Α Νοητικής Υστέρησης, «Άγιοι Θεόδωροι», Ν. 0Ροδόπης, όπου υλοποίησε πρόγραμμα λειτουργικών και κοινωνικών δεξιοτήτων σε 17 μέλη του Συλλόγου, προκειμένου να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια, για να καλύπτουν αυτόνομα τις καθημερινές τους ανάγκες, στη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης που κατασκευάζει ο Σύλλογος.

Η Μαρία Σκιαδά εργάστηκε ως Κοινωνική Λειτουργός στο «IKE – Χατζηπατέρειο Κέντρο Αποκατάστασης Σπαστικών Παιδιών». Κατά τους 6 μήνες εργασίας της, στηρίχτηκαν παιδιά και οι οικογένειές τους που εξυπηρετούνται από το Κέντρο, ενώ πραγματοποιήθηκαν αξιολογήσεις 35 νέων αιτημάτων, για παιδιά που χρήζουν ειδικό παιδαγωγικό και αποκαταστασιακό πρόγραμμα.

Η Άννι Σκουρλέτη εργάστηκε ως Υπεύθυνη Εκπαίδευσης και Διαχείρισης Περιεχομένου Διαδικτυακής Πλατφόρμας του «Δεσμού», έναν κόμβο διαδικτυακής διασύνδεσης προσφορών σε είδος με ανάγκες φορέων κοινωνικής πρόνοιας. Οργάνωσε και συντόνισε τη δοκιμαστική περίοδο της πλατφόρμας, η οποία περιλάμβανε συγγραφή εγχειριδίου και εκπαίδευση 29 οργανισμών, τη βελτίωση της λειτουργίας της και στην πραγματοποίηση 100 επιτυχημένων πραγματικών συναλλαγών, μέσω της πλατφόρμας.

Η Κατερίνα Τσακμάκη εργάστηκε ως Κοινωνική Λειτουργός Κέντρου Στήριξης Κακοποιημένων Γυναικών «Καταφύγιο Γυναίκας», όπου παρείχε ψυχοκοινωνική στήριξη σε 42 νέες γυναίκες – θύματα κακοποίησης, καθώς και ενημέρωση σε 134 άτομα για υπηρεσίες και δομές, όπου μπορούν να απευθυνθούν βάση των αναγκών τους. Επίσης, ολοκλήρωσε τη συλλογή του περιεχομένου για την έκδοση του εγχειριδίου του Κέντρου με τίτλο «Εγχειρίδιο Αυτοβοήθειας για Κακοποιημένες Γυναίκες».

Η Κωνσταντίνα Ψαλλίδα, εργάστηκε στην «PRAKSIS», ως Εργασιακή Σύμβουλος του Γραφείου Προώθησης στην Απασχόληση, παρέχοντας συμβουλευτική και υποστήριξη σε 301 άτομα ευπαθών κοινωνικών ομάδων, για την εξασφάλιση θέσεων εργασίας. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν παραπομπές 198 ατόμων σε φορείς εκπαίδευσης, ενώ 31 άτομα τοποθετήθηκαν σε θέσεις εργασίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης