Το ενδεχόμενο να υπήρξε θύμα σχολικής βίας και εκφοβισμού (bullying) το 11χρονο προσφυγόπουλο, που τραυμάτισε ελαφρά με λεπίδα ξύστρας 9χρονο σε δημοτικό σχολείο της ανατολικής Θεσσαλονίκης, ερευνά η Εισαγγελία Πρωτοδικών της πόλης, με παραγγελία που έδωσε ο προϊστάμενός της, Στέφανος Ζαρκαντζιάς.

Της εισαγγελικής παραγγελίας προηγήθηκε καταγγελία πατέρα, του οποίου η κόρη φοιτά στο ίδιο σχολείο, ότι ο 11χρονος μαθητής από τη Συρία υφίστατο bullying από συμμαθητές του. Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (Facebook), το νεαρό αγόρι «το δέρνανε κάθε μέρα στο σχολείο» και την ημέρα που συνέβη το περιστατικό «το απείλησαν ότι θα το σκοτώσουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο 11χρονος ήταν τρομοκρατημένος από τις επιθέσεις που δεχόταν από τα υπόλοιπα παιδιά και όταν τον πλησίασε ο 9χρονος για να τον ρωτήσει τι έπαθε, ο μικρός φοβήθηκε και του επιτέθηκε», ανέφερε ο καταγγέλλων στην ίδια ανάρτηση.

Μετά τα δημοσιεύματα που φιλοξένησαν τις καταγγελίες του πατέρα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζήτησε από την εισαγγελέα ανηλίκων, Δήμητρα Τσιαρδακλή, να διενεργήσει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα όσων αναφέρει ο γονέας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης