Συγκέντρωση διαμαρτίας για τη φυλάκιση του ρωσικού ακτιβιστικού, φεμινιστικού συγκροτήματος Pussy Riot, πραγματοποίησαν το πρωί μέλη πρωτοβουλίας αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φορώντας τις χαρακτηριστικές πολύχρωμες μάσκες του γυναικείου συγκροτήματος, μέλη της Πρωτοβουλίας «FREE PUSSY RIOT Thessaloniki» μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια στην πλατεία Αριστοτέλους και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο ρωσικό προξενείο, όπου κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Υπενθυμίζεται ότι, τον περασμένο Μάρτιο, τρία μέλη των Pussy Riot συνελήφθησαν και στη συνέχεια καταδικάστηκαν, ύστερα από δράση που πραγματοποίησαν μέσα στον ορθόδοξο ναό του Σωτήρος στη Μόσχα. Στις 17 Αυγούστου, τα μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν σε 2 χρόνια φυλάκιση για χουλιγκανισμό και σήμερα εκδικαζόταν η έφεση. Η δίκη αναβλήθηκε τελικά για τις 10 Οκτωβρίου, επειδή μία από τις κατηγορούμενες ανακοίνωσε πως έχει προσλάβει νέο δικηγόρο και χρειάζεται χρόνος για να προετοιμαστεί εκ νέου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες, στο πλαίσιο των δράσεων υποστήριξης στο συγκρότημα, διοργανώθηκε συναυλία στο Block 33 και συνελέγησαν υπογραφές για την άμεση άρση της καταδικαστικής απόφασης.

Παρακολουθήστε το σχετικό video 

Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή φωτογραφιών: eurokinissi.gr
Πηγή video: seleo.gr

Διαβάστε επίσης: Αναβλήθηκε η εκδίκαση της έφεσης των Pussy Riot, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2012, 11:24

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης