Τέλος στην έκνομη δραστηριότητα ενός άντρα 34 χρόνων, υπηκόου Συρίας έβαλαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, ύστερα από αιφνιδιαστική επιχείρηση που πραγματοποίησαν χθες, στο Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».

Σε βάρος του συλληφθέντα, ο οποίος δραστηριοποιούταν στην προώθηση μεταναστών σε χώρες της Ευρώπης χωρίς τα απαραίτητα από τον νόμο ταξιδιωτικά έγγραφα, σχηματίσθηκε δικογραφία, για το αδίκημα της «Διευκόλυνσης εξόδου μη νόμιμων μεταναστών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη στιγμή της αστυνομικής επιχείρησης, ο συλληφθείς εντοπίστηκε να έχει προμηθευτεί και χορηγήσει σε 17 άτομα, ισάριθμα εισιτήρια για δρομολόγιο που επρόκειτο να εκτελεσθεί από υπεραστικό λεωφορείο και είχε ως προορισμό περιοχή του Κιλκίς.

Μεταξύ των μεταναστών που δεν διέθεταν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα, εντοπίστηκε ένας, ο οποίος κατά τον σχετικό έλεγχο επέδειξε δελτίο ταυτότητας Βέλγικων Αρχών, με εμφανή σημάδια πλαστότητας. Σε βάρος του τελευταίου σχηματίσθηκε δικογραφία για το επιπλέον αδίκημα της κατοχής πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο 34χρονος θα λάμβανε από κάθε μετανάστη το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.
Κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και ιδιόχειρα σημειώματα, στα οποία αναγράφονταν τα ποσά που κατέβαλαν οι μετανάστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συλληφθείς διακινητής θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης