Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης υπόθεση απάτης που συνέβη τον Ιούλιο του 2013 εις βάρος ενός άνδρα, 63 ετών.

Σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος τριών ατόμων, μεταξύ των οποίων και ο 34χρονος γιος του εξαπατηθέντος. Όπως διαπιστώθηκε, τον Ιούλιο, ο 34χρονος χρησιμοποίησε το δελτίο ταυτότητας και το βιβλιάριο καταθέσεων του πατέρα του, τα οποία είχε αφαιρέσει σε προγενέστερο χρόνο, και μαζί με συνεργό του, που παρουσίασε σαν πατέρα του, μετέβη σε τραπεζικό υποκατάστημα του κέντρου, απ’ όπου «σήκωσαν», σταδιακά, το συνολικό χρηματικό ποσό των 24.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες, προκειμένου να εξαπατήσουν τους υπαλλήλους της τράπεζας, ζήτησαν από μια γυναίκα 46 ετών να μεσολαβήσει, εκμεταλλευόμενοι τις γνωριμίες της.

Μέρος των χρημάτων δόθηκε από τον 34χρονο στους δύο συνεργούς του ως αμοιβή -και συγκεκριμένα 500 ευρώ στον φερόμενο ως πατέρα του και 2.000 ευρώ στην 46χρονη. Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης