Σε μία ανείπωτη τραγωδία εξελίσσεται το ναυάγιο που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 11 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σάμου στην περιοχή Καρλόβασι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους, ενώ ένα παιδί νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου και αναμένεται η διακομιδή του στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Από το ναυάγιο διασώθηκαν 15 άτομα από τα οποία τα εννέα μεταφέρθηκαν στη Χίο και τα υπόλοιπα έξι στη Σάμο ενώ κατά δήλωση των διασωθέντων ο αριθμός των αγνοουμένων ανέρχεται στους 20.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το σκάφος δεν ήταν απλά μια πλαστική βάρκα, αλλά (σύμφωνα με τους ναυαγούς), ένα γιότ στο οποίο επέβαιναν 40 περίπου άνθρωποι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την αρχή της πορείας τους ανάμεσα στα φουρτουνιασμένα κύματα διαπιστώθηκε ότι υπήρχε πρόβλημα στην πλοήγηση του σκάφους λόγω και του καιρού αλλά και της υπερφόρτωσης και κάποια στιγμή οι δύο δουλέμποροι αποφάσισαν να κατεβάσουν μια μικρή βάρκα στη θάλασσα και να εγκαταλείψουν το σκάφος με τους μετανάστες.

Οι έρευνες πάντως συνεχίζονται από δύο πλωτά σκάφη του λιμενικού σώματος από την Χίο και την Σάμο.

Την ίδια στιγμή «τη βαθιά του θλίψη για τον χαμό ανθρωπίνων ζωών, στο νέο περιστατικό διάσωσης μεταναστών από τη θάλασσα ανοικτά της Σάμου», εξέφρασε υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, από τη Σύμη που περιοδεύει.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης