Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Χανίων, επτά χρόνια μετά, οι δύο υπάλληλοι εταιρείας security που είχαν κατηγορηθεί για τη «ληστεία του αιώνα», με λεία 1,25 εκατ. ευρώ, στα Σίσαρχα.

Οι δύο άνδρες, με καταγωγή από τα Ανώγεια, που κατηγορούνταν για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, είχαν δηλώσει εξαρχής αθώοι, ενώ, όπως είχε αναφερθεί, είχε κινδυνεύσει η ζωή τους και ο ένας είχε γκρεμιστεί, με αποτέλεσμα να υποστεί στο πόδι συντριπτικό κάταγμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απαλλακτική ήταν στην πρότασή της και η εισαγγελέας έδρας. Η απόφαση ανακούφισε τους δύο άνδρες και τις οικογένειές τους, καθώς πλέον κλείνει ένα δύσκολο κεφάλαιο στη ζωή τους τόσο σε δικαστικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Την ικανοποίησή τους εξέφρασαν και οι συνήγοροί τους, Βενιζέλος Κάββαλος και Άγγελος Πάρσαλης αντίστοιχα.

Η κινηματογραφική ληστεία είχε σημειωθεί τον Μάρτιο του 2006. Tο θωρακισμένο όχημα ανηφόριζε για τα Ανώγεια, όταν στα όρια των δύο νομών, ένα μικρό κόκκινο FIAT, χωρίς αριθμό κυκλοφορίας που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση, έπεσε πάνω στο όχημα της εταιρείας, δίδοντας στον οδηγό και τον συνοδηγό την αρχική εντύπωση ότι επρόκειτο για σύγκρουση.

Δεν πρόλαβαν να συνέλθουν από το αναπάντεχο συμβάν και αντίκρισαν τρία άτομα που φορούσαν κουκούλες και γάντια, οπλισμένα με καλάσνικοφ. Οι τρεις ληστές άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα για εκφοβισμό, ενώ χτύπησαν με μια βαριοπούλα το μπροστινό τζάμι του αυτοκινήτου για να τρομοκρατήσουν περισσότερο τους δύο επιβάτες και να τους αναγκάσουν να ανοίξουν τις πόρτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, με γρήγορες κινήσεις τούς έβγαλαν βίαια από το θωρακισμένο όχημα χτυπώντας τους με μπουνιές και κλοτσιές, όπως είχαν υποστηρίξει οι δύο υπάλληλοι.

Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

Πηγή: Cretalive

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης