Για αυθαίρετες μετακινήσεις υπαλλήλων στην Περιφέρεια Αττικής κάνει λόγο η ΑΔΕΔΥ εκφράζοντας την ανησυχία της για το ότι φαίνεται να συνδέονται άμεσα με την προσπάθεια της διοίκησης για την ανάθεση έργου πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε γνωστή πολυεθνική εταιρεία.

Όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ, ενώ η Περιφέρεια είχε στα χέρια της αντίθετες εισηγήσεις της αρμόδιας διεύθυνσης, προσπάθησε να ολοκληρώσει τον διαγωνισμό για τον εξοπλισμό και τη λειτουργία του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας και την ανάθεση του έργου στη συγκεκριμένη πολυεθνική εταιρεία, η οποία έχει έντονα απασχολήσει στο παρελθόν την κοινή γνώμη για θέματα διαφθοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, προχώρησε στην αιφνιδιαστική μετακίνηση δύο υπαλλήλων από την αρμόδια διεύθυνση, οι οποίοι είχαν εισηγηθεί το να μην προχωρήσει ο σχετικός διαγωνισμός. Η κίνηση αυτή χαρακτηρίζεται από την ΑΔΕΔΥ «αυθαίρετη, αυταρχική και εκδικητική πράξη».

Η ΑΔΕΔΥ και το δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα «στρέφονται ενάντια σε κάθε πρακτική διαφθοράς, όπως αυτές τις οποίες αποδεδειγμένα έχει χρησιμοποιήσει η εταιρεία» και ζητά:

* Από την κυβέρνηση να προχωρήσει στην πλήρη διαλεύκανση όλων των συμβάσεων της εν λόγω εταιρείας, την απόδοση ευθυνών σε όποιους υπάρχουν.

* Να ακυρωθεί ο εξωδικαστικός συμβιβασμός με την εν λόγω εταιρεία, που έπληξε τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

* Από την περιφερειάρχη Αττικής να ακυρώσει άμεσα το σχετικό διαγωνισμό και να ανακαλέσει τις αυθαίρετες μετακινήσεις των υπαλλήλων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης