Νεκρός βρέθηκε στο νότιο Λονδίνο ο Έλληνας καθηγητής Θετικών Επιστημών Μενέλαος Αλυγιζάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δολοφονία-μυστήριο του Έλληνα καθηγητή Μ. Αλυγιζάκη στο ΛονδίνοΟ 43χρονος εντοπίστηκε, στις 2:45 τα ξημερώματα του Σαββάτου, άγρια δολοφονημένος, φέροντας τραύματα στο κεφάλι, σε στάση λεωφορείου, έξω από τον σταθμό τρένου Waterloo, στην πρωτεύουσα της Αγγλίας.

Ως ύποπτος για τη δολοφονία συνελήφθη και κρατείται ο 30χρονος Mark Dwayne Patten, ο οποίος θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα ενώπιον των δικαστικών αρχών.

Αν και τα κίνητρα της δολοφονίας, επισήμως τουλάχιστον, παραμένουν άγνωστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο άντρες διαπληκτίστηκαν σε μπαρ της περιοχής, από όπου ο Αλυγιζάκης με την παρέα του έφυγαν λίγο αργότερα για να μην δώσουν συνέχεια στο γεγονός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Patten τους ακολούθησε και σε μια στάση λεωφορείου έξω από τον σταθμό του Waterloo τον χτύπησε θανάσιμα στο κεφάλι. Όταν έφτασαν οι πρώτες βοήθειες ήταν ήδη πολύ αργά.

Φωτογραφίες από το σημείο της δολοφονίας:

Ποιος ήταν ο Μ. Αλυγιζάκης

Ήταν καθηγητής Χημείας-Μαθηματικών σε Πανεπιστήμια στην Αγγλία και στο Κολλέγιο Αθηνών ενώ τα τελευταία χρόνια δίδασκε και Γεωγραφία.

Ο Αρχιεπιθεωρητής Diane Tudway του τμήματος ανθρωποκτονιών της Scotland Yard δήλωσε: «Αυτό είναι ένα κεντρικό μέρος του Λονδίνου, όπου συχνάζουν εργαζόμενοι και τη νύχτα. Η ομάδα μου κι εγώ είμαστε πρόθυμοι να ακούσουμε οποιονδήποτε ήταν στην περιοχή ή διερχόταν τη στιγμή του περιστατικού αυτού και είδε τι συνέβη ή οτιδήποτε θα μπορούσε να βοηθήσει την έρευνα».

Αναφορές στα βρετανικά ΜΜΕ

BBC, SKYNEWS, DAILY MAIL και άλλα ειδησεογραφικά δίκτυα αφιερώνουν ρεπορτάζ για την υπόθεση δολοφονίας του Έλληνα καθηγητή και για τη σύλληψη του Mark Dwayne Patten, ως βασικού υπόπτου.

Η σορός του άτυχου καθηγητή βρίσκεται στο νεκροτομείο του Γκρίνουιτς και όπως όλα δείχνουν μετά την ολοκλήρωση των τυπικών διαδικασιών θα μεταφερθεί στην Αθήνα.

Ήδη στο Facebook έχει δημιουργηθεί σελίδα στη μνήμη του αδικοχαμένου καθηγητή, όπου φίλοι και μαθητές του εκφράζουν την οδύνη τους για τον θάνατό του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης