Ένα ιστορικό κτίριο της πόλης, η Δημοτική Αγορά, γίνεται σημείο αναφοράς και κέντρο πολιτισμού για το Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Παρασκευή 11 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Δημοτικής Γλυπτοθήκης Αγρινίου, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά, με αναδρομική έκθεση του Αγρινιώτη γλύπτη Β. Γ. Παπασάικα, ένα σημαντικό εικαστικό γεγονός που συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Αγρινίου και το Δικηγορικό Σύλλογο Αγρινίου.

Η αποκατάσταση – αναπαλαίωση της Δημοτικής Αγοράς Αγρινίου και η μετατροπή της σε πολιτιστικό κέντρο χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ και ίδιους πόρους του Δήμου Αγρινίου και ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 4.000.000,00 €.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ισόγειο του αναπαλαιωμένου κτιρίου, βρίσκεται η Δημοτική Γλυπτοθήκη, το «Μουσείο της πόλης του Αγρινίου», το Κέντρο Πληροφόρησης και Ενημέρωσης των Συγκριτικών πλεονεκτημάτων και των τοπικών προϊόντων και χώρος για αναψυκτήριο – café. Στο υπόγειο έχει δημιουργηθεί χώρος για internet café και άλλοι βοηθητικοί χώροι.

ΠΗΓΗ: agriniopress.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης