Πωλητές και παραγωγοί αφού πρώτα επιχείρησαν να κάνουν κατάληψη στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου στην πλατεία Κάνιγγος, «πολιόρκησαν» για πολλή ώρα το γραφείο του Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Θανάση Σκορδά, ο οποίος ωστόσο απουσίαζε.

Μόλις έφτασε στο γραφείο του ο κ. Σκορδάς δέχτηκε αμέσως τους εκπροσώπους των δύο Ομοσπονδιών των λαϊκών αγορών, αλλά πάρα τις εκκλήσεις καμία αλλαγή δεν πρόκειται να επέλθει στο προτεινόμενο πολυνομοσχέδιο του Υπ. Ανάπτυξης, το οποίο μοιράζει ξανά την τράπουλα και… τις άδειες στις λαϊκές αγορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πωλητής, μας εξομολογήθηκε ότι φοβάται πως θα καταντήσει υπάλληλος στον ίδιο του τον πάγκο.

Όταν τον ρωτήσαμε πώς δηλαδή θα γίνει αυτό με το Νομοσχέδιο που περνάει την Τρίτη από τη Βουλή, μας απάντησε : «Θα δίνει ο κάθε δήμαρχος στον εκλεκτό του χονδρέμπορο ή πολυεθνική εταιρεία το δικαίωμα να με αγοράσει με ελάχιστο κόστος μέσω μιας ομόρρυθμης εταιρείας κι εγώ θα είμαι αναγκασμένος από αφεντικό του εαυτού μου είτε να γίνω υπάλληλος της εταιρείας είτε να αποσυρθώ από τον πάγκο μου».

Η συνάντηση κράτησε περίπου μία ώρα αλλά τίποτε δεν φαίνεται ότι θ’ αλλάξει, εκτός ίσως από τη μορφή απεργιακών κινητοποιήσεων που εξήγγειλαν ήδη για την Τρίτη και την Τετάρτη οι πωλητές και οι παραγωγοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσανατολίζονται πλέον σε πιο σκληρές μορφές κινητοποίησης είτε με απεργίες διαρκείας είτε με στήσιμο πάγκων έξω από τη Βουλή και σε άλλα κεντρικά σημεία των πόλεων σ ολόκληρη την Ελλάδα.

Δεν αποκλείεται δηλαδή την Τρίτη το πρωί, να ζήσουμε …σκηνές ρόκ έξω από το Ελληνικό Κοινοβούλιο με… ιπτάμενες ντομάτες και άλλα λαχανοπολεμοφόδια.

Νίκος Τσιαμτσίκας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης