«Από την 1η Ιανουαρίου 2013, για τη συνταξιοδότηση των ασφαλισμένων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης και της Τράπεζας της Ελλάδος εφαρμόζονται οι προϋποθέσεις του ν.3863/2010 ως προς τα όρια ηλικίας και τον χρόνο ασφάλισης, όπως διαμορφώνονται από την 1η Ιανουαρίου 2015».

Αυτό ορίζει ρητά η νομοθετική ρύθμιση που θα περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που θα έρθει στη Βουλή για ψήφιση τις επόμενες ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επί της ουσίας, έρχονται δύο χρόνια νωρίτερα οι ρυθμίσεις που προβλέπονται στον νόμο Λοβέρδου – Κουτρουμάνη για τη συνταξιοδότηση χιλιάδων ασφαλισμένων.

Εξαιρούνται όσοι θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα έως το τέλος του έτους.

Συγκεκριμένα, η ίδια ρύθμιση προβλέπει ότι «θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2012, λόγω συμπλήρωσης των προϋποθέσεων του απαιτούμενου χρόνου ασφάλισης και ορίων ηλικίας, όπου αυτά προβλέπονται, δεν θίγονται και δύνανται να ασκηθούν οποτεδήποτε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, ορίζει ότι από την αύξηση των ορίων ηλικίας κατά δύο έτη εξαιρούνται ρητά οι μητέρες που έχουν παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας που δεν τους επιτρέπουν να εργαστούν.

Πηγή: Tα Νέα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης