Χρυσή ευκαιρία όπως όλα δείχνουν αποδείχτηκαν οι πρόσφατες προτάσεις του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κουράκη αφού «επέτρεψαν» για άλλη μια φορά στο ράσο να εμπλακεί με τα πολιτειακά.

Ως «πολιτική κουταμάρα» χαρακτήρισε τις απόψεις αυτές ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος χρησιμοποιώντας ως αντεπιχείρημα το ευφυολόγημα πως «αν πρέπει για την Εκκλησία να πληρώνουν μόνο όσοι είναι χριστιανοί, τότε και για την Παιδεία θα πρέπει να πληρώνουν μόνο όσοι έχουν παιδιά». Φυσικά ο Σεβασμιώτατος «ξέχασε» να αναφερθεί στην αντίστοιχη πρακτική που ακολουθεί χρόνια η Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα, πληρώνοντας από την τσέπη της τα του οίκου της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάλογου μήκου κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Πειραιώς Σεραφείμ ο οποίος μάλιστα προχώρησε και ένα βήμα «παραπέρα», μιλώντας για προσπάθεια της αριστεράς για «αποχριστιανοποίηση» του ελληνισμού μη χάνοντας φυσικά και εκείνος την ευκαιρία για ένα πλασάρισμα της Χρυσής Αυγής με την «πατερική» προτροπή να κρατήσουν τον εθνικισμό αλλά να αποβάλλουν τον παγανισμό.

«Προβάλλει τον εθνικισμό και καλώς τον προβάλλει, πρέπει ωστόσο να αποβάλλει τις παγανιστικές ιδεοληψίες», είπε χαρακτηριστικά ο Πειραιώς, φιλοδοξώντας προφανώς να λειτουργήσει ως image maker και …think tank της Χρυσής Αυγής.

Φυσικά τίποτε από τα παραπάνω δεν ρίχνει κανέναν …από τα σύννεφα αφού από συστάσεως Ελληνικού Κράτους και …εκ παραδόσεως, Εκκλησία και πολιτική εξουσία, δεν έπαψαν ποτέ να βρίσκονται σε ένα ιδιότυπο εναγκαλισμό και φυσικά και σε μια διαρκή συναλλαγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Επιμέλεια : Παύλος Κιρκασίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης