Τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, επισκέφθηκε σήμερα ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, καταθέτοντας αναφορά για το μείζον πρόβλημα που έχει προκύψει για τις συνθήκες λειτουργίας του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και τα σκουπίδια.

Μιλώντας στο zougla radio και τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, ο κ. Σγουρός απηύθυνε έκκληση σε όλους τους φορείς προκειμένου να βρεθεί λύση, ενώ παράλληλα τόνισε ότι θα απευθυνθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Zήτησε τη συνδρομή της Δικαιοσύνης προκειμένου να εντοπισθούν ευθύνες για τα υπέρογκα χρέη του ΕΔΣΝΑ, τα οποία ανέρχονται σε 83 εκατ. ευρώ, αλλά και να εντοπισθούν πράξεις ή παραλείψεις που οδήγησαν τον Σύνδεσμο στο σημερινό οικονομικό αδιέξοδο.

Όπως είπε ο κ. Σγουρός, τα χρέη είναι τεράστια, διογκώνονται καθημερινά και υπάρχει σοβαρή πιθανότητα ο Σύνδεσμος να διακόψει τη λειτουργία του, είτε επειδή είναι απλήρωτη η εταιρεία που διαχειρίζεται τον αποτεφρωτήρα των νοσοκομειακών αποβλήτων και την ταφή των σκουπιδιών στον ΧΥΤΑ Φυλής, είτε επειδή δεν θα υπάρχουν χρήματα για τη μισθοδοσία των εργαζομένων.

Ο περιφερειάρχης Αττικής έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα σκουπίδια της Αττικής, καθώς, παρά το γεγονός ότι απευθύνθηκε με επιστολές προς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Περιβάλλοντος, επισημαίνοντας τον κίνδυνο να κλείσει λόγω χρεών ο Χ.Υ.Τ.Α. της Φυλής, δεν υπήρξε ανταπόκριση…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού, στη ραδιοφωνική εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου «Άγνωστος Μ», στο zougla radio.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης