Αυτό το χρονικό διάστημα και ενώ όλοι οι φοιτητές των ΤΕΙ και των Πανεπιστημίων βρισκόμαστε σε Εξεταστική Περίοδο, το Υπουργείο Παιδείας, τηρώντας την υπογραφή του ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ, δημοσιοποίησε το νομοσχέδιο ΑΘΗΝΑ για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, που είναι η συνέχεια του νόμου της ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ.

Με το φασιστικό “αποφασίζουμε και διατάσσουμε”, 7.000 φοιτητές πρέπει να φύγουν από το ΤΕΙ της Πάτρας και να πάνε στο ΤΕΙ Μεσολογγίου, να συνεχίσουν τις σπουδές τους;;;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κλείνουν μία ολόκληρη σχολή με τα τμήματα ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ, ΕΜΠΟΡΙΑΣ – ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ, και το Τμήμα ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, στο οποίο και σπουδάζουμε.

 Μας στέλνουν (7.000 σπουδαστές) στο ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ,  σε μία άλλη Σχολή,  με διαφορετικό γνωστικό αντικείμενο, που δεν έχει σχέση με το τμήμα ή τη σχολή όπου σήμερα σπουδάζουμε και, το κυριότερο, δεν υπάρχουν οι υποδομές (αίθουσες εργαστήρια κ.λπ.). Με λίγα λόγια, αν εφαρμοστεί ο νόμος ΑΘΗΝΑ, το πτυχίο που θα πάρουμε δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό που επιλέξαμε να σπουδάσουμε. Το τμήμα μας, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ,  είναι τμήμα που λειτουργεί (στην πόλη της Πάτρας) από το 1974 με υποδομές που δεν υπάρχουν σε άλλο ΤΕΙ αντίστοιχου τμήματος. Εξειδικευμένο Εκπαιδευτικό Προσωπικό (η συντριπτική πλειοψηφία των Καθηγητών είναι Διδάκτορες). Στο τμήμα μας κάθε χρόνο εισάγονται 80 με 100 σπουδαστές περίπου και οι πτυχιούχοι μας έχουν μεγάλη απορροφητικότητα στην αγορά εργασίας σε όλο το φάσμα της ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ και ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια, αυτοί που κατακερμάτισαν τη γνώση διαμελίζοντας την εκπαίδευση, ίδρυσαν ΤΕΙ και ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ σε κάθε πόλη και χωριό για να ικανοποιήσουν τα προεκλογικά τους ρουσφέτια, μας μετέτρεψαν σε πελάτες των Επιχειρήσεων της Επαρχίας αφού πρώτα ξεγύμνωσαν την επαρχία από την παραγωγική της υπόσταση, είναι οι ίδιοι και σήμερα, δούλοι των αφεντικών τους, που μας απαγορεύουν να σπουδάσουμε, δίνοντας χώρο στους Επιχειρηματίες των Κολεγίων, από τη μια, και από την άλλη να διαλύσουν ότι έχει απομείνει από τη δημόσια και δωρεάν παιδεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι φανερό ότι αν το σχέδιο τους περάσει, με τόσα κοινωνικά, εργασιακά, οικονομικά προβλήματα που έχουν οι γονείς μας και εμείς, δεν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε τις σπουδές μας.

Γι’ αυτό δηλώνουμε ότι δεν θα τους το επιτρέψουμε.

Σ’ αυτόν τον αγώνα που ήδη έχουμε ξεκινήσει καλούμε:

Όλο τον λαό της πόλης, της Ελλάδος, με πρώτο τον κόσμο της εργασίας, γιατί είμαστε παιδιά του, τη νεολαία, τους μαθητές, που σε δυο μήνες θα συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά με βάση το σχέδιο Αθηνά, όλους τους φορείς της πόλης, να πάρουν θέση.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΤΟΥ Τ.Ε.Ι. ΠΑΤΡΑΣ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ 

Διαβάστε επίσης:

Ο αντίλογος των φοιτητών στο σχέδιο “Αθηνά”

Το τμήμα Λογιστικής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης πρέπει να ενισχυθεί

«Εκπαιδευτική γενοκτονία το σχέδιο Αθηνά»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης