Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός – Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Ανατροπή δεδομένων σημειώθηκε στην πολύκροτη δίκη του 21χρονου αυτοκινητιστή ο οποίος στις 13 Ιουλίου 2011 δολοφόνησε έναν 19χρονο Βρετανό τουρίστα στη Ζάκυνθο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας καταδίκασε τον 21χρονο σε 11 έτη κάθειρξης, καθώς η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση μετατράπηκε σε θανατηφόρα μη σκοπούμενη σωματική βλάβη, ενώ αυτή της απόπειρας ανθρωποκτονίας μετατράπηκε σε επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

«Δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει»

Παρόλο που η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να επιβληθεί ποινή κάθειρξης 25 ετών, η έδρα του δικαστηρίου, με ψήφους 6-1, αποφάνθηκε ότι ο 21χρονος αυτοκινητιστής δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον νεαρό τουρίστα, αλλά να προστατευθεί κατά τη διάρκεια των συμπλοκών που είχε μαζί του, ενώ του αναγνώρισε και το ελαφρυντικό της ανάρμοστης συμπεριφοράς που είχε ο θανών απέναντί του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρέπει να σημειωθεί ότι, καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης, η οποία ξεκίνησε στις 3 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα του δικαστηρίου παρίσταντο οι γονείς και οι συγγενείς των θυμάτων καθώς και η πρόξενος της Μεγάλης Βρετανίας.

Παράλληλα, στο ακροατήριο παρευρέθησαν και κάτοικοι του νησιού, οι οποίοι συμπαραστέκονταν στους γονείς του κατηγορουμένου και δέχθηκαν με ιδιαίτερη χαρά την απόφαση του δικαστηρίου.

Η δολοφονία

Η ιστορία εκτείνεται χρονικά από τις 13 Ιουλίου του 2011. Τότε, σύμφωνα με τη δικογραφία, ο νεαρός ταξιτζής, Σ. Μ., δέχθηκε επίθεση από πέντε Βρετανούς τουρίστες, ενώ βρισκόταν μαζί με έναν συνάδελφό του σε «πιάτσα» ταξί στο Λαγανά Ζακύνθου.

Χρησιμοποιώντας ένα ξύλο, προσπάθησε και κατάφερε να τους απωθήσει, νομίζοντας ότι η παρεξήγηση είχε λυθεί. Όμως έκανε λάθος…

Περίπου στις 03.00 τα ξημερώματα, οι νεαροί τουρίστες επανήλθαν και άρχισαν να τον βρίζουν και να τον τυφλώνουν με ακτίνες λέιζερ. Όταν πλησίασαν κοντά, εκείνος άρπαξε έναν σουγιά και προσπάθησε, όπως ισχυρίζεται, να τους απωθήσει εκ νέου.

Αποτέλεσμα των συμπλοκών που σημειώθηκαν ήταν να χάσει τη ζωή του ο 19χρονος τουρίστας και άλλοι τέσσερις να τραυματιστούν.

Εν συνεχεία, ο δράστης τράπηκε σε φυγή και πέταξε το μαχαίρι στη θάλασσα. Ωστόσο, οι άνδρες της αστυνομίας δεν άργησαν να φτάσουν στα ίχνη του και να τον συλλάβουν.

«Είμαστε ικανοποιημένοι από την απόφαση»

Η zougla.gr επικοινώνησε με τον έναν εκ των τριών νομικών συμβούλων του 21χρονου, τον κ. Σάκη Κεχαγιόγλου, (οι άλλοι δύο είναι οι κ.κ. Ντίνος Αργυρόπουλος και Παναγιώτης Κεφαληνός), ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση του δικαστηρίου, σημειώνοντας ότι θέτει την υπόθεση στην πραγματική της βάση.

«Η υπεράσπιση εκφράζει την ικανοποίησή της, διότι έγιναν δεκτοί οι ισχυρισμοί της. Ότι, δηλαδή, ο εντολέας μας δεν είναι δολοφόνος και δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον άτυχο νεαρό Άγγλο. Δέχθηκε άνανδρη και χυδαία επίθεση και προσπάθησε να αντιδράσει. Η μετατροπή του κατηγορητηρίου και η αναγνώριση του συγκεκριμένου ελαφρυντικού της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος πιστεύουμε ότι θέτει την υπόθεση στην πραγματική της βάση και αποδίδει δικαιοσύνη. Πιστεύουμε ότι θα έχουμε ακόμη καλύτερη τύχη στο εφετείο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης