Ταυτισμένοι με την μακρόχρονη παράδοση της Σκιάθου είναι οι λαϊκοί ιππικοί αγώνες που πραγματοποιήθηκαν για μια ακόμη χρονιά στη Σκιάθο, γύρω από τη λίμνη του Αγίου Γεωργίου. Οι ιππικοί αγώνες γίνονταν από παλιά, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Γεωργίου, όπως μας πληροφορεί και ο παπά- Γιώργης Ρήγας στο Δ΄ τεύχος «Σκιάθου Λαϊκός Πολιτισμός».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ταχυδρόμος, ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου στη Σκιάθο γίνεται κάθε χρόνο στο παραθαλάσσιο εκκλησάκι του Αγίου, που βρίσκεται λίγο πιο έξω από την πόλη. Το πρωί, αμέσως μετά τη λειτουργία, πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες, παρουσία πολλών Σκιαθιτών, αφού προηγουμένως οι αναβάτες έλαβαν την ευλογία του Αιδεσιμολογιώτατου π. Γεώργιου Σταματά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στους ιππικούς αγώνες, που διοργάνωσε ο Δήμος Σκιάθου, έλαβαν μέρος τέσσερις ιππείς στα άλογα κούρσας και έξι ιππείς στα άλογα στάβλου με σαμάρι.

Νικητές στον αγώνα με ίππους στάβλου αναδείχθηκαν οι Πλούταρχος Λυρίγκος (1ος), Απόστολος Στάμος (2ος), Γεώργιος Γεωργίου (3ος), ενώ οι τρεις πρώτοι με ίππους κούρσας ήταν οι Γεώργιος Πολυχρόνης, Σπυρίδων Παρίσης και Χαράλαμπος Παρίσης.

Το Δήμο Σκιάθου εκπροσώπησαν οι Αντιδήμαρχοι Ηλίας Σταμέλος, Κωνσταντίνος Γιαννίτσης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, καθώς επίσης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Επίσης τους αγώνες τίμησαν με τη παρουσία τους ο Διοικητής του Α.Τ. Σκιάθου κ. Βαϊόπουλος, ο Διοικητής του πυροσβεστικού σώματος Σκιάθου κ. Λιακόπουλος Γεώργιος και ο Λιμενάρχης Σκιάθου κ. Κατσάμπας Νικόλαος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δήμος Σκιάθου τίμησε τους αναβάτες με διπλώματα, μετάλλια και κύπελλα όπως επίσης και ροζέτες για τους ίππους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης