Σε πλήρη επανεξέταση της υπόθεσης του θανάτου των Bobby και Christi Shepherd τον Οκτώβριο του 2006 στην Κέρκυρα, προχωρούν οι δικαστικές αρχές του Wakefield στη Βρετανία μετά από αίτημα των γονιών των αδικοχαμένων παιδιών.

Το δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα του Neil Shepherd και της συζύγου του (και τότε συντρόφου του που βρισκόταν μαζί του στις διακοπές στο ελληνικό νησί) Ruth και, έτσι, μία πλήρης ανακριτική διαδικασία για τον θάνατο των δύο παιδιών θα ξεκινήσει άμεσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Neil Shepherd μαζί με τα δύο παιδιά -που είχε αποκτήσει με την πρώην σύζυγό του- και η συντροφός του έκαναν ολιγοήμερες διακοπές στο ξενοδοχείο Louis Corcyra Beach Hotel τις οποίες είχαν κλείσει μέσω του ταξιδιωτικού πρακτορείου Thomas Cook.

Τα δύο παιδιά βρήκαν τραγικό θάνατο όταν διέρρευσε μονοξείδιο του άνθρακα από εγκατάσταση που εφαπτόταν στο μπαγκαλόου στο οποίο διέμεναν, ενώ το ενήλικο ζευγάρι είχε πέσει σε κώμα από το οποίο, ευτυχώς, συνήλθε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα διερεύνηση της υπόθεσης θα γίνει από ιατροδικαστή της σχετικής υπηρεσίας του Wakefield και αναμένεται να διαρκέσει τρεις εβδομάδες.

Δήλωση της οικογένειας

Σε γραπτή της δήλωση η οικογένεια αναφέρει: «Δεν περιμένουμε η διερεύνηση από τον ιατροδικαστή να οδηγήσει στην άρση της μη απόδοσης δικαιοσύνης στην ποινική δίκη που έγινε στην Κέρκυρα αλλά ελπίζουμε επιτέλους, μέσω της νομικής της ομάδας, η οικογένεια να μπορέσει να παρουσιάσει τα πλήρη γεγονότα που προκάλεσαν τους θανάτους του Bobby και της Christi. (…)

Ελπίζουμε η ανάκριση να είναι ενδελεχής και χωρίς κωλύμματα, όπως μας έχουν υποσχεθεί. Αγωνιζόμαστε σε καθημερινή βάση να συμβιβαστούμε με την απώλεια των παιδιών μας, αλλά αν μπορέσουμε και βγάλουμε κάτι θετικό από τη διαδικασία αυτή, εννοώντας το να έρθουν στο φως τα πραγματικά γεγονότα, τότε θα μπορέσουμε επιτέλους να πορευτούμε εν ειρήνη στη ζωή μας».

Πρόκειται για την πρώτη έρευνα επί βρετανικού εδάφους σε δημόσιο ακροατήριο για τους δύο τραγικούς θανάτους.

Οι μάρτυρες αρνούνται να παραστούν σε αυτή τη νέα διαδικασία υποστηρίζοντας ότι είχαν λάβει μέρος σε προηγούμενες έρευνες για τον θάνατο των παιδιών.

Ο υπεύθυνος δικαστής δήλωσε ότι «το γεγονός ότι οι μάρτυρες είχαν καταθέσει σε προηγούμενες έρευνες δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να συνεργαστούν στην παρούσα έρευνα».

Μεταξύ άλλων μαρτύρων που θα κληθούν είναι ένας πιστοποιημένος εγκαταστάτης υγραερίου που διαπίστωσε ότι ένας λέβητας είχε διαρροή αναθυμιάσεων καθώς και πρώην και νυν διευθυντικά στελέχη της Thomas Cook. Οι μάρτυρες από την Ελλάδα μπορούν να δώσουν κατάθεση μέσω Skype ή τηλεδιάσκεψης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης