Την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά μία ανοιχτή πρόβα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής είχαν όσοι βρέθηκαν χθες το απόγευμα στο λιμάνι του Πειραιά.

Η μουσική εκδήλωση, η οποία διήρκεσε περίπου μία ώρα, περιελάμβανε έργα της νέας καλλιτεχνικής περιόδου της Λυρικής Σκηνής και αποσπάσματα (άριες) από τις όπερες «Σταχτοπούτα» του Ροσσίνι, «Ριγολέττος» του Βέρντι και «Καρυοθραύστης» του Τσαϊκόφσκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ορχήστρα της Λυρικής διηύθυνε ο μαέστρος Ζαν Κριστόφ Σαρρόν, ενώ έργα ερμήνευσαν οι μονωδοί Βασίλης Καβάγιας, Βασιλική Καραγιάννη, Ειρήνη Καραγιάννη και Γιάννης Χριστόπουλος.

Η ανοιχτή Συναυλία της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στον Πειραιά σε μια συνεργασία Λυρικής και ΟΛΠ, με στόχο να φέρει τη λυρική τέχνη κοντά στη ζωή της πόλης, στους κατοίκους, στους επισκέπτες, ακόμα και στους περαστικούς απ’ το λιμάνι.

Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη ανοιχτή πρόβα (σ.σ.: είχε γίνει τον Ιούλιο) παρακολούθησαν 3.000 θεατές, ενώ το πρόσφατο αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας 5.000. Αντίστοιχη πρόβα πραγματοποιήθηκε και στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης