Δεν πήρε περισσότερο από 10 λεπτά στους άγνωστους δράστες να σπάσουν την τζαμαρία της Αγροτικής Τράπεζας στα Ανώγεια και να αφαιρέσουν πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ που περιείχε το χρηματοκιβώτιο. Από τα ξημερώματα οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των ληστών, οι οποίοι εκτιμάται ότι ήταν τρεις.

Όλα έγιναν περίπου στις 03.30 τα ξημερώματα και ενώ στο χωριό επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι. Οι δράστες με έναν μικρό φορτωτή προσέκρουσαν στην τζαμαρία της τράπεζας, μπήκαν στο κατάστημα, έδεσαν με σχοινί το χρηματοκιβώτιο που βρίσκεται σε δωμάτιο πίσω από το ταμείο και με έναν ιμάντα το έσυραν έξω. Στη συνέχεια το φόρτωσαν σε αγροτικό όχημα κι εξαφανίστηκαν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το χρηματοκιβώτιο περιείχε 580.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συναγερμός χτύπησε αμέσως και η αστυνομία έσπευσε επί τόπου σε διάστημα 5 λεπτών, ωστόσο οι ληστές είχαν γίνει άφαντοι. Το αυτοκίνητο, όπως γράφει η «Ανωγή», βρέθηκε καμένο στην Αξό, στην τοποθεσία στου Φονιά τον ποταμό, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει εξακριβωθεί αν είναι αυτό που χρησιμοποιήθηκε για τη ληστεία.

Εκτιμάται ότι οι δράστες είχαν υπολογίσει ότι το χρηματοκιβώτιο θα είχε μεγάλο ποσό, καθώς από σήμερα καταβάλλονται οι συντάξεις και το δώρο Χριστουγέννων.

Πηγή: cretalive.gr / Ανωγή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης