Στον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπο Βουρλιώτη, ένα πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής έστειλε στις 24 Σεπτεμβρίου ανώνυμα επιστολή στην οποία περιγράφει την εγκληματική δραστηριότητα της οργάνωσης.

Ο αποστολέας αποκαλύπτει πως ο ίδιος ως μέλος της Χρυσής Αυγής συμμετείχε σε κυκλώματα εκβιαστών και ανθρώπων της νύχτας σε διάφορα «μαγαζιά της λεωφόρου Συγγρού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρατίθεται η επιστολή: 

«Κύριε Εισαγγελέα,
Από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης πληροφορούμαι ότι ενεργείτε προκαταρκτική εξέταση για το εγκληματικό και φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής. Ως πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής που εκδιώχθηκα και δέχτηκα επιθέσεις επειδή αντιλήφθηκα ότι οι πρώην συναγωνιστές μου δεν ήταν τίποτε άλλο παρά κοινοί κακοποιοί, θέλω να σας γνωρίσω κάποια στοιχεία για την εγκληματική τους δράση.
Σκοπός και στόχος τους δεν είναι το καλό της πατρίδας, όπως λένε, αλλά καλυπτόμενοι πίσω από την κοινοβουλευτική τους παρουσία, έχουν δημιουργήσει εγκληματική οργάνωση με Αρχηγό, Υπαρχηγούς, Διευθυντές και Τάγματα εφόδου που δρα ιεραρχικά σε όλη την Επικράτεια. Η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση έχει εκτελέσει και εκετελεί συγκροτημένα και με πολλά άτομα επιθέσεις βίας που πολλές φορές εξελίσσονται σε φόνους και βαρύτατους τραυματισμούς , εκβιάζει και στρέφεται κατά αλλοδαπών που κατοικούν στη χώρα αλλά και κατά Ελλήνων που τυχαίνει να διαφωνούν μαζί τους.
Τα έσοδα της οργάνωσης προέρχονται από πωλήσεις όπλων , εκβιάσεις , λαθρεμπόριο και παρόμοιες εγκληματικές ενέργειες.
Μεταξύ αυτών που συμμετέχουν ενεργά στην εγκληματική δραστηριότητα της οργάνωσης είναι και τα παρακάτω άτομα: Γιώργος, ο Γιώργος με το ψευδώνυμο “Αιγύπτιος”, ο Γιάννης ο Άγγος, ο Ρουπακιάς που πιάστηκε για το φόνο στο Κερατσίνι και ο Δεβελέκος που κάνει κουμάντο στη νεολαία.
Εάν ψάξετε για αυτούς και τα τηλέφωνα τους είμαι σίγουρος ότι θα καταλάβετε πολλά για το πώς δουλεύουν.
Με πίστη στην πατρίδα και τον πολιτισμό της».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης