Αντιμέτωπος και πάλι με τη Δικαιοσύνη βρίσκεται ο εφοπλιστής και επιχειρηματίας Βίκτωρας Ρέστης ο οποίος πήρε προθεσμία για ν’ απολογηθεί συμπληρωματικά αύριο το πρωί και για άλλη υπόθεση δανειοδότησης που, σύμφωνα με το σε βάρος του κατηγορητήριο, κατέληξε σε εταιρεία συμφερόντων του.

Ο Βίκτωρας Ρέστης ο οποίος κλήθηκε σε συμπληρωματική απολογία από την ανακρίτρια Ρέα Κατσιβέλη κατηγορείται πλέον όχι μόνο για το επισφαλές δάνειο των 5,8 εκ. ευρώ από την FBB αλλά και για ακόμη ένα, στεγαστικό αυτή τη φορά, δάνειο ύψους 10 εκ. ευρώ το οποίο φέρεται να κατέληξε σε εταιρία συμφερόντων του. Από την πλευρά του ο εφοπλιστής υποστηρίζει ότι το δάνειο εξυπηρετείται κανονικά και μάλιστα είναι μεταξύ των «καλών» που πήρε η Εθνική μετά το «σπάσιμο» της FBB σε καλή και κακή όταν δεν προχώρησε η ανακεφαλαιοποίησή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βίκτωρας Ρέστης κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του την περασμένη Παρασκευή για υπεξαίρεση και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σχετικά με το δάνειο των 5,8 εκ.ευρώ από την FBB το οποίο, μέσω off shore πρώην συνεργάτη του φαίνεται να φτάνει σε εταιρίες συμφερόντων του. Παρόλο που ο κ.Ρέστης επέστρεψε τα χρήματα του δανείου και μάλιστα εντόκως στον εκκαθαριστή της τράπεζας, ανακρίτρια και εισαγγελέας του έδειξαν το δρόμο προς τη φυλακή, κρίνοντας πως δεν συνιστά έμπρακτη μεταμέλεια η κίνησή του αυτή, ενώ επιπλέον έκριναν πως είναι επικίνδυνος να διαπράξει και νέες αξιόποινες πράξεις αλλά και ύποπτος φυγής.

Ο ίδιος πάντως με αίτηση που υπέβαλε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας ζητεί την άρση της προσωρινής του κράτησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης