ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ‘’Καταγγελία για διαρροή επικίνδυνων αποβλήτων από εταιρεία στον Ασπρόπυργο’’

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά με τα όσα διατυπώνονται στο εν θέματι δημοσίευμα για τη βιομηχανία μας θα θέλαμε να σας αναφέρουμε συνοπτικά τα ακόλουθα, από τα οποία καταδεικνύεται ότι θεωρούνται απολύτως αβάσιμα.

Το εργοστάσιο της εταιρείας POLYECO Α.Ε. στον Ασπρόπυργο Αττικής εξειδικεύεται μεταξύ άλλων στους ακόλουθους τομείς: Μελέτη, σχεδιασμό, διαχείριση και περιβαλλοντικά ασφαλή τελική διάθεση αποβλήτων, Αξιοποίηση επικινδύνων και μη επικινδύνων βιομηχανικών αποβλήτων με την μετατροπή τους σε: Εναλλακτικό καύσιμο, Πρώτες ύλες για βιομηχανική χρήση, Εμπορικά υποπροϊόντα, Μεταφορά αποβλήτων σε αδειοδοτημένους οίκους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τελική διάθεση.

Η Πολιτική Ποιότητας της εταιρείας μας διέπεται από το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2000, βάσει του οποίου έχει πιστοποιηθεί.  Ενώ εφαρμόζει Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης κατά τα οριζόμενα στον Κανονισμό EMAS και είναι εγγεγραμμένη στο αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Μητρώο, καθώς επίσης  είναι πιστοποιημένη σύμφωνα με το Διεθνές Πρότυπο Υγείας και Ασφάλειας ΟΗSΑS 18001:1999.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συμμετοχή μας στο διεθνές οικουμενικό σύμφωνο Global Compact (UNGCI) και η υιοθέτηση των αρχών του, συνιστά μία επιπρόσθετη διάκρισή μας σε παγκόσμιο επίπεδο.  Σύμφωνα με τη φιλοσοφία μας οι επενδύσεις της εταιρείας έχουν ως στόχο τη βελτίωση των εγκαταστάσεων, των υποδομών και τη βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεων και κοινωνικών δραστηριοτήτων που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τη σύγχρονη επιχειρηματική πρακτική για την εφαρμογή της βιώσιμης ανάπτυξης. Η δέσμευση αυτή υλοποιείται με μια σειρά μέτρων και δράσεων που δημιουργεί ένα θετικό περιβάλλον, με αποτέλεσμα  οι εγκαταστάσεις μας να είναι σχεδιασμένες σύμφωνα με τα ισχύοντα ευρωπαϊκά και διεθνή τεχνικά πρότυπα και τις Βέλτιστες Διαθέσιμες Τεχνικές, σύμφωνα με τις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2010/75/ΕΕ για την ολοκληρωμένη πρόληψη και τον έλεγχο της ρύπανσης..

Η POLYECO A.E. αποτελεί την πρώτη και μοναδική μέχρι σήμερα πλήρως αδειοδοτημένη Βιομηχανία Ολοκληρωμένης Διαχείρισης και Αξιοποίησης Αποβλήτων στην Ελλάδα. Από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα, ακολουθώντας τα Διεθνή Πρότυπα, τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες και την Ελληνική Νομοθεσία και εφαρμόζοντας μια ολοκληρωμένη περιβαλλοντική πολιτική με στόχο τις εκσυγχρονιστικές βελτιώσεις  σε πολλαπλούς τομείς.

Αποτέλεσμα των προλεχθέντων είναι η  POLYECO A.E., να κατέχει μια αξιοπρεπή θέση σε σχέση με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές Βιομηχανίες του είδους της, ως υπόδειγμα Βιομηχανίας Διαχείρισης και Αξιοποίησης Αποβλήτων. Παράλληλα, επιδιώκεται σε συνεχή βάση η βελτίωση των συνθηκών του άμεσου περιβάλλοντος της περιοχής της βιομηχανίας, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη δίχως να συγχέεται βεβαίως η ευεργετική επίδραση την οποία έχουν τα παραγόμενα από την επιχείρηση προϊόντα στο εν γένει περιβάλλον της χώρας. Η εταιρεία εμφορούμενη με τις νέες  αντιλήψεις για την ανάγκη διαφύλαξης του περιβάλλοντος, λαμβάνει ιδιαίτερη μέριμνα και ταυτόχρονα τα κατάλληλα μέτρα στο πλαίσιο της αρχής της αειφορίας, αποβλέποντας στη βιώσιμη και ισόρροπη ικανοποίηση των αναπτυξιακών δεδομένων και διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη μακροπρόθεσμη προστασία του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα την αποτροπή της ρύπανσης, μέσω της προσφοράς αξιόπιστων λύσεων στην αξιοποίηση και διαχείριση των επικινδύνων αποβλήτων.

Εν κατακλείδι σε ουδεμία περίπτωση αντιστοιχεί η εικόνα που δίδεται στο δημοσίευμα για την εταιρεία μας , η οποία έχει επανειλημμένως ελεγχθεί από τις αδειοδοτούσες Αρχές  με επιτυχία. Αντίθετα, κατά πάντα χρόνο η εταιρεία συμμορφούται με τις αυστηρότερες των προδιαγραφών της οικείας αγοράς και ουδέν εκ των φερομένων συμβάντων αναγνωρίζει ως αληθές.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης