Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση του Άκη Τσοχατζόπουλου για αναίρεση του βουλεύματος με το οποίο παραπέμπεται αύριο σε δίκη

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, με την υπ αριθμ. 632/2013 απόφασή του, απέρριψε την αίτηση, του τέως υπουργού Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος ζητούσε να αναιρεθεί το υπ΄ αριθμ. 545/2013 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, σύμφωνα με το οποίο παραπέμπεται σε δίκη, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για το αδίκημα του «ξεπλύματος βρώμικου χρήματος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ακροαματική διαδικασία της επίμαχης δίκης, όπως είναι γνωστό, αρχίζει αύριο και μαζί με τον κ. Τσοχατζόπουλο έχουν παραπεμφθεί ακόμα 18 άτομα, μεταξύ των οποίων, η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη και η κόρη του Αρετή Τσοχατζόπουλου.Οι αρεοπαγίτες απέρριψαν την αίτηση του κ. Τσοχατζόπουλου, επειδή, με το Ν.
3904/2010, καταργήθηκε η αναίρεση για το αδίκημα του «ξεπλύματος βρώμικου» χρήματος.

Παράλληλα, οι δικαστές απέρριψαν τον ισχυρισμό, του τέως υπουργού Εθνικής ‘Αμυνας, ότι η κατάργηση αυτή συνιστά αποκλεισμό των δικαιωμάτων του κατηγορούμενου και έκριναν ότι η κατάργηση αυτή του δικαιώματος άσκησης αναίρεσης δεν είναι αντίθετη με τις συνταγματικές επιταγές και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (δίκαιη δίκη).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης