Το δικό της «χαράτσι» έχει επιβάλει και εισπράττει η Δ.Ε.Η. μέσω των λογαριασμών που στέλνει στους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, το οποίο αναφέρεται σαν «Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας» – Ν.2773/99 άρθρο 29».

Σε συνδυασμό με το ειδικό τέλος ακινήτων, τον Δήμο και την ΕΡΤ, τα χρήματα για την κατανάλωση του ρεύματος φτάνουν μετά βίας το 1/3 του λογαριασμού, προκαλώντας «πονοκέφαλο» στους πολίτες, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν μεγάλα ποσά. Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο το ποσοστό επί της αξίας του καταναλωθέντος ηλεκτρικού ρεύματος που επιβάλλεται μέσω αυτών των «Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως παρουσιάστηκε στην εκπομπή Ζούγκλα της Πέμπτης, πολλά νοικοκυριά πληρώνουν υψηλότερα ποσά για τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, όχι μόνο λόγω των αυξήσεων που επιβλήθηκαν στις χρεώσεις της κιλοβατώρας, αλλά και των υψηλών κλιμακωτών χρεώσεων που επέβαλε η Δ.Ε.Η. στις «Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας».

Οι υπηρεσίες αυτές εξασφαλίζουν ίδια τιμολόγια σε νησιά και ηπειρωτική χώρα, μειωμένο τιμολόγιο πολυτέκνων, και μειωμένο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης