Πρωινές ώρες της 30-9-2015 από Αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής συνελήφθη στην περιοχή του κέντρου Αθηνών, έπειτα από συντονισμένες έρευνες και διακριτικές επιτηρήσεις, ένας 32χρονος υπήκοος Αλγερίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του άρθ. 216 Π.Κ. «Πλαστογραφία», άρθ. 394 Π.Κ. «Αποδοχή και Διάθεση Προϊόντων εγκλήματος», άρθ. 29 παρ. 5 του Ν.4251/2014 «Διευκόλυνση εισόδου – εξόδου στο ελληνικό έδαφος», παράβαση του άρθ. 29 παρ. 7 του Ν.4251/2014 «Παράνομη κατοχή εγγράφου άλλου προσώπου», σε συνδυασμό με άρθ. 13, 45, 92, 94, 98 Π.Κ. «Κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, εκ κερδοσκοπίας από κοινού», παράβαση του άρθ. 225 Π.Κ. «Ψευδής ανωμοτί κατάθεση» και παράβαση του άρθ. 217 Π.Κ. «Πλαστογραφία πιστοποιητικών».

Ειδικότερα αναφέρεται:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Υπηρεσία, μέσω του διαύλου επικοινωνίας της EUROPOL, περιήλθε πληροφορία σχετικά με τη δέσμευση από αρχές της Σουηδίας, ενός δέματος το οποίο απεστάλη από τη Γαλλία με προορισμό την Ελλάδα και το οποίο περιείχε τριάντα επτά διαβατήρια διαφόρων χωρών εκ των οποίων, τριάντα ένα Γαλλίας, ένα Πολωνίας, ένα Μεγάλης Βρετανίας και Βόρειας Ιρλανδίας, ένα Ρουμανίας, ένα Ισπανίας, ένα Πορτογαλίας και ένα Ελβετίας καθώς και τρία δελτία ταυτότητας Γαλλίας. Από περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, από τα ανωτέρω διαβατήρια, δεκατέσσερα είναι καταχωρημένα στο σύστημα «Schengen SIS II» ως έγγραφα κλαπέντα-απωλεσθέντα.

Κατόπιν των ανωτέρω, από την Υπηρεσία συστήθηκαν ειδικές ομάδες έρευνας, ενώ παράλληλα αξιοποιήθηκαν περαιτέρω πληροφορίες στα πλαίσια συνεργασίας με τις αλλοδαπές αρχές.

Μεσημβρινές ώρες της 30-9-2015, έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθη ο 32χρονος, στο κέντρο της Αθήνας την ώρα που μετέβη σε υποκατάστημα εταιρείας ταχυμεταφορών, προκειμένου να παραλάβει νέο δέμα που είχε αφιχθεί από τη Γαλλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά το γενόμενο έλεγχο, βρέθηκαν στην κατοχή του ταξιδιωτικά έγγραφα τρίτων προσώπων, ενώ παρουσία εκπροσώπου της Δικαστικής Αρχής, διενεργήθηκαν έρευνες στις δύο οικίες του, στο κέντρο της Αθήνας.

Συνολικά κατά τις έρευνες στις οικίες, καθώς και μετά την αποσφράγιση του δέματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

τριάντα έξι (36) διαβατήρια Γαλλίας
επτά (7) Δελτία Ταυτότητας Γαλλίας
μία (1) άδεια οδήγησης Βουλγαρικών Αρχών αμφιβόλου γνησιότητας,
μία (1) φωτοτυπία Δελτίου Αιτήσαντος Άσυλου Αλλοδαπού,
πλήθος φωτογραφιών τύπου διαβατηρίου τρίτων προσώπων,
δύο (2) φορητές συσκευές μνήμης (usb flash),
τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα
ένα (1) διαβατήριο Αρχών Αλγερίας,
ένα (1) διαβατήριο Αρχών Ελβετίας,
δύο (2) Βεβαιώσεις Κατάθεσης Αίτησης για Έκδοση Άδειας Διαμονής,
ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής
ένα (1) πολυμηχάνημα,
το χρηματικό ποσό των εκατόν εξήντα (160) ευρώ

Όπως διαπιστώθηκε, ο 35χρονος, διατηρούσε φάκελο αρχείων στο κινητό του τηλέφωνο, που περιείχε άνω των ογδόντα ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ πολλά από τα έγγραφα που κατασχέθηκαν στην κατοχή του, προκύπτει ότι έχουν αφαιρεθεί από τους νόμιμους κατόχους τους.

Από το σύνολο της έρευνας της Υπηρεσίας μας, προέκυψε ότι ο συλληφθείς προέβαινε στη δραστηριότητα αυτή εδώ και τέσσερα τουλάχιστον συναπτά έτη, ενώ όπως ο ίδιος ομολόγησε, μαζί με τους συνεργούς του σε Γαλλία και Γερμανία, αποκόμιζαν διάφορα χρηματικά ποσά, πουλώντας τα ταξιδιωτικά έγγραφα σε πολίτες τρίτων χωρών, που ήθελαν να εισέλθουν ή να παραμείνουν παράνομα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ταξιδεύοντας με αεροπορικές πτήσεις.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί πρωινές ώρες της 1-10-2015 ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης